Jan Koblížek

09.05.2013 23:50

Jan Koblížek (1986)

Honzo po cca dvou sezónách se vracíš do roudnického dresu. Jak se ti vrací do známého prostředí?

Většina hráčů zůstala stejná. Ty, které jsem neznal osobně, si pamatuju jako moje protihráče. Takže ve finále jsem znal celý tým. Když k tomu přičtu, že v Roudnici je pěkné fotbalové zázemí a dobře to tu znám. Můžu říci, že návrat byl tedy úplně v pohodě.

Co vedlo k rozhodnutí opustit tým Libčan a posílit naše řady?

V tomto mám jasno. Mám nastavené priority a fotbal bohužel již není na předních pozicích, jak tomu bývalo dříve. Už mi není 20, abych si mohl dovolit trávit tolik času fotbalem a vidina toho, že si fotbalem něco vydělám mě dávno pustila. Z Libčan jsem odešel, protože jsme se nedohodli s vedením na podmínkách, dále tedy z časových důvodů (mám 2 podnikání – což je pro mě priorita). Nechtěl jsem ani ztěžovat situaci tátovi, který trénuje Libčany. Zasnoubil jsem se s mojí přítelkyní, což má taky váhu. Když to sečtu, tak jsem rád, že jsem se dohodnul s Roudnicí na podmínkách, které vyhovují oběma stranám a že pochopili moji situaci.

Nemrzí tě toto rozhodnutí, když vidíš aktuální spanilou jízdu Libčan v úvodu jarní části krajského přeboru?

Mrzí, ale jak jsem zmínil výše, jsou důležitější věci než fotbal. Jinak spanilé jízdě se nedivím. Už jsme měli být první po první části sezony. Některé body jsme ztratili opravdu smolně nebo hloupě. Tým je tam velice kvalitní a troufám si tvrdit, že by se ani ve vyšší soutěži neztratil a bylo by o něm slyšet.

Je pro tebe aktuální suverenita Libčan v jarní části překvapením?

Nevím jestli je to suverenita, ale jak jsem říkal. Tým je tam velice kvalitní. Většina hráčů prošla FCHK a pak pokračovali ve vyšších soutěžích. Povedl se jim vstup, ale ještě je čekají velice těžké zápasy. Body se dají ztratit skoro s každým.  Soutěž je velice vyrovnaná.

Od počátku jsi se zařadil do pozice stopera, kde odvádíš velmi dobrou práci. Jsi zatím se svými výkony spokojen?

Vcelku ano, ale vždycky to může být lepší. Popravdě mi pozice stopera moc nevyhovuje. Je to taková hra po půlku. Nikdy jsem nebyl moc na bránění. Ale jsem rád, že moje výkony jsou zatím hodnoceny jako  „velmi dobrá práce“ .

A co výkony týmu, jak je zatím po třech odehraných jarních kolech hodnotíš?

Řekl bych, že pro Roudnici klasika. S trochou nadsázky se dá říci, že nás zatím nikdo nepřehrál. V Chlumci jsme byli o trochu lepším týmem. S Ohnišovem to bylo na jednu bránu. A Nový HK měl jednu šanci, kterou bohužel proměnil. Nedáváme góly to je celý.

Tým se aktuálně trochu střelecky trápí, jaký bys naordinoval týmu tvůj recept na změnu k lepšímu?

Určitě mi tam chybí větší důraz v zakončení a touha po gólu. Chtělo by to zakončovat zodpovědněji a vzít zodpovědnost sám na sebe. Často mi přijde naše zakončení a finální fáze alibistická, nebo odfláknutá. Doufám, že se to změní a začne to tam padat.

V týmu jsi potkal spoustu známých tváří vč. svého bratra Jakuba, ale i pár nových hráčů. Kdo tě svými výkony prozatím zaujal.

Tak určitěěěě J : Žíďa hraje dobře, má zkušenosti. Ví kam se postavit, kam naběhnout. S Ohnišovem byl hodně aktivní Kmonďa. V Chlumci se mi líbil výkon Pepi, kterého skoro nikdo neobešel. V posledním zápase hráli dobře J + T „Dolaři“. Také mě zaujalo proč se Bedýnka tolik s každým pere?

Změnilo se něco v zázemí roudnického týmu co tě překvapilo?

Jo, dostal jsem službu na uklízení kabin a máme erární šampon, když si zapomeneš svůj…

Je to sice brzy, ale plánuješ, že by mohl mít tvůj pobyt v Roudnici delšího trvání něž aktuálně dohodnuté půlroční hostování?

Téžké odpovědět. Nevím co bude za půl roku. Jak již jsem zmínil své priority, tak se vše bude řídit dle toho. Před touto půlkou sezóny jsem měl i variantu, že nebudu hrát vůbec, což se může taky stát. Když se mě zeptáš po sezoně budu znát odpověď.

A na závěr, zkusíš si tipnout jakého umístění by mohl tým Roudnice v aktuální sezóně dosáhnout?

Před sezonou jsem přemýšlel o postupu. Po zápase v Chlumci jsem si říkal, jestli je Chlumec kandidát na postup, tak musíme postoupit. Jenže nedáváme góly. Chtěl bych skončit na bedně J

 

Děkuji za rozhovor

Zpět