12. kolo IV.třídy sk. B - 2009/10 TJ Sokol Roudnice "B" : SK Libčany "B" 2:0 (1:0)

26.10.2009 19:55

Branky: Mrštík L., Špaček V.

Sestava TJ Sokol Roudnice "B": Žák - Truhlář (46. Bouška), Svatoň (60. Švadlenka), Jarkovský, Mrštík D. - Špaček, Šiška, Klapka D., Panchártek - Gráf (17. Klapka M.), Mrštík L.

Sestava SK Libčany "B": Soukup - Pavelka, Tlučhoř M., Schejbal, Tlučhoř J. - Hruška (80. Šimek), Divíšek, Jiránek, Pavlíček (46. Jedlička Z.) - Špicar, Vaněk (60. Klazar)

V první půli se hrál vyrovnaný zápas, který lépe začali hosté, ale střela Jiránka skončila na tyči domácí svatyně. O chvilku později se domácí usídlili před brankou hostů, ale ani jeden z rohů nedokázali využít. Poté hosté nakrátko zakombinovali ve vápně domácích, ale Pavlíček nedázal přesně zakončit. Domácí se pak prosadili po průniku po levé straně, kdy se míč dostal až k osamocenému Mrštíkovi, který se z otočky trefil přesně. Hosté pak převzali iniciativu a ve své snaze vyrovnat byli pro domácí čím dál více nebezpečnější. V první půli ale domácího brankáře asi nejvíce ohrozil Svatoň, který nečekaně pustil střelu, kterou v původním zaměru chtěl odkopnout. Druhá půlka se začala opět v dobrém tempu a šance přicházeli na obou stranách. Nejdřívě výborně zasáhl Žák proti hostujícímu útočníkovi, který se před ním ocitl úplně sám. Domácí odpověděli brejkem Klapky a Mrštíka, ale jejich počínání zkazila nepřesná přihrávka a následná Klapkova střela ohrozila možná tak prolétající ptáky než branku hostí. Blízko vyrovnání byli hosté v 58. minutě, kdy z hranice malého vápna nepřesně hlavičkoval vysunuvší se Schejbal. Odpověď domácích byla opět rychlá. Po standardní situaci se k míči dostal Klapka a jeho polostřela polocentr našla osamoceného Šišku, který ale z 5m branku vysoko přestřelil. Hosté svou obranu čím dál více pootvírali ve snaze o vyrovnání. Velmi aktivně si ve druhé půli vedl hostující Pavelka, ale v koncovce neměl správně seřízena mířidla. Domácí mohli zvýšit po brejku Mrštíka, který našel volného Špačka, ale ten svou šanci promeškal. Poté hostující Pavelka nedokázal hlavičkovat ve velmi dobré pozici přesně. Domácí pak hned z následké akce dokázali zvýšit Špačkem na 2:0. Závěr utkání již domácí dokázali zvládnout a připsali si velmi cennou výhru v atraktivním derby. Zápasu nechyběli pěkné akce, důrazné souboje ani branky. Zápas se musel líbit i přibližně stovce přítomných fanoušků. Po nepřesvědčivém posledním domácím utkání byl dnešní výkon pozitivním impulsem k dalším zápasům. Týmu velmi pomohl návrat špílmachra Davida Klapky do sestavy, ale stále se projevuje slabší fyzická připravenost některých hráčů.    

Zpět