3. kolo IV.třídy sk. B - 2010/11 TJ Sokol Roudnice "B" : Lovčice "B" 3:4 (3:2)

22.08.2010 21:30

Branky: Melichar, Špaček, Vlasák

Sestava TJ Sokol Roudnice: Jarkovský M. - Mrštík D., Novotný (70. Jarkovský T.) , Petr, Panchártek - Špaček V., Šiška, Klapka D., Švadlenka (70. Mencák) - Melichar (55. Svatoň A.), Vlasák (46. Vlnas)

Úvod utkání byl z naší strany dost vlažný a naší hře chyběl dravost a rychlost. Trochu nás ze spánku v 10. minutě probudila povedená střela hostů a tedy stav 0:1. Ač jsme se snažili o vyrovnání idned po této brance dlouho se nám to nedařilo. Ne že by k tomu nebyly šance, ale Špaček ani Šiška z podobných pozic sami před golmenem nedokázali skórovat. Zvrat přišel až kolem 35. minuty, kdy Klapka D. vyhrát hlavičkový souboj pro Švadlenku, který zatáhl míč po levé straně a předložil ideálně míč do běhu Melicharovi, který míč ihned po zpracování levačkou poslal k přesně k tyči. O dvě minutu později sklepl standarku na vápno Klapka pro Špačka a ten si míč přehodil na silnější pravou nohu a přesně zakončil. O další tři minuty později přidal třetí branku Vlasák, který využil akce Klapky a Panchártka. Bohužel těsně před koncem poločasu zapadla do šibenice i druhá střela hostí a tak poločas i přes šanci Klapky 3:2. Druhý poločas jsme začali velkým náporem a hosté se jen střeží dostali za půlící čáru. Naše šance Melichara, Klapky, Šišky a Panchártka však pouze volali po gólu. Postupem času a prostřídání se naše snaha o vstřelení pojišťovací branky stala spíše křečí a hosté nás stále více znervozňovali sými brejky. V 80. minutě pak hrozba udeřila naplno, když naše obrana propadla a hostující hráči využili této šance dokonale. To byl pro nás šok ale i impuls ke zvýšení akce k vítěznému gólu. Vlnas pak i za přispění hostujícího brankáře nastřeli pouze břevno a Mencák v dobré pozici nezamířil přesně. Trest za naši nemohoucnost v útočné fázi byla pak branky v 91. minutě.

Fotogalerie: https://zdenekzasadil.rajce.idnes.cz/4.trida_sk.B_10_11_Roudnice_B_4_3_Lovcice_B/

Dané utkání je naprostou realitou aktuálního rozpoložení našeho týmu. Mnoho z nás si teď klade otázku zda dále pokračovat v tréninku, ale naopak toto je jasný impuls k jestě větší aktivitě jak v tréninkové tak hlavně zápasové aktivitě. S daným stavem dokážeme hnout pouze jako mužstvo nikolik jako jednotlivci. Jako jeden z hráčů mohu pouze vyzvat k dané činnosti všechny své spoluhráče. Ne příliš dobrou náladu v týmu je nutné výrazně povýšit nějakým povedený zápasem v nejbližš době, třeba již příští týden v Prasku. Možná tímto zápasem končí prozatím šance na nejaký dobrý výsledek v rámci letošní sezóny, ale ta je ještě hodně dlouhá a  až na konci se musí dělat závěry.  

                                                                                                                

Zpět