Absolvovali jsme turnaj v Opatovicích

04.08.2013 15:17

Týden před startem mistrovských zápasů jsme využili možnosti startovat na turnaji v Opatovicích nad Labem. Kromě pořadatelského týmu se jej zúčastnil ještě tým z Dříteče a nováček III. třídy z Dobřenic. A právě tento celek se stal po losu naším semifinálovým soupeřem. 

Mužstvo Dobřenic představilo na turnaji své posily pro nadcházející sezónu a tak jsme věděli že nás čeká hodně těžký soupeř. Tomu jsme také museli přizpůsobit naše rozestavení a hlavně zapomenout na čtvrteční nepříliš povedené utkání ve Lhotě. Náš soupeř začal jak se čekalo hodně aktivně a vysoko napadal naší rozehrávku. Nám chvíli trvalo než jsme si na to zvykli, ale od desáté minuty jsme začali hrát hodně povedenou partii.

Dokázali jsme držet míč a pomocí krátkých přihrávek jsme se dostávali do zajímavých pozic. Jednu z nich jsme dokázali proměnit a dostat se do vedení 1:0. Logicky se postupem času musela projevit nesporná kvalita v týmu Dobřenic. Bohužel se nám nepodařilo dotáhnout žádnou další akci do gólového zakončení a naopak jsme v poslední minutě inkasovali vyrovnávací branku. Nutno poznamenat, že za stavu 1:0 nás několikrát podržel Michal Žák. 

Na začátku druhé půle se opět brankově prosadil tým z Dobřenic a utkání si pak již zkušeně pohlídal. My si však v tomto utkání dokázali, že hrát se dá s každým a že vše musí vycházet vždy z našeho výkonu. Pokud budeme dodržovat co si řekneme, tak se rozhodně nemusíme nikoho obávat.

Po chvilkovém odpočinku jsme museli nastoupit k utkání o třetí místo proti Dříteči. V tomto utkání nás "zabil" fakt, že jsme turnaj absolvovali pouze ve 12 hráčích do pole. Soupeř točil šestnáct kousků a my po odstoupení Jana Gráfa již neměli možnost jakkoli rozvrhnout síly v šíleném poledním horku. 

V utkání o třetí místo jsme tak podlehli soupeři 2:3 brankou z poslední minuty. Chtěl bych ale všem klukům poděkovat za to co na hřišti předvedli, jelikož to muselo skutečně bolet. 

Konečné čtvrté místo se může brát jako neúspěch. Ovšem vzhledem k výkonu z utkání proti Dobřenicím a k okolnostem boje o třetí místo, jsme museli z Opatovic odjíždět rozhodně spokojenější, než ve čtvrtek ze Lhoty. Nyní nás čekají ještě dvě tréninkové jednotky, ve kterých se již budeme chystat na sobotní start ve Starém Bydžově.

Turnajová fakta:

Semifinále: Roudnice "B" : Dobřenice 1:3

O 3.místo: Roudnice "B" : Dříteč 2:3

Turnajová soupiska: Michal Žák, Aleš Svatoň, Zdeněk Kučera, Lukáš Koutník, Jakub Novotný, František Bárta, Jan Špaček, Vojtěch Špaček, Jiří Vanc, Jan Gráf, Michal Mencák, Jiří Tomáš.

Zpět