FC VTJ Milíčeves : TJ Sokol Roudnice 2:2 (1:2)

15.04.2009 19:06

Sestava FC VTJ Milíčeves: Hlawatschke - Špicar, Novotný, Adamec, Šoltys - Slepička, Kalenda, Rejha Jakub, Berný - Čonka, Rejha Lukáš

Sestava Roudnice: Žák - Špaček, Krejčík, Klapka, Mikan - Melaga, Vlnas(75. Kučera), Koblížek Jakub(79. Koudelka M.), Vlasák, Krejcar, Koblížek Jan

Branky: 23. Špicar, 64. Rejha J. - 13. Krejčík, 37. Koblížek Jakub

ŽK: 2:6

ČK: 0:0

 

    Roudnické mužstvo přijelo v 16. kole 1.A třídy na půdu FC VTJ Milíčeves a netajilo se  tím, že si chce odvést, po neúspěchu v předchozím kole na domácím hřišti s Dobruškou, tři body. Po lehce nervózním začátku si postupně Roudničtí vynutili územní převahu, pohlednou kombinační hrou se dostávali poměrně často před branku domácího mužstva. Bohužel, k brankovému zakončení chybělo postupně Krejcarovi, Jakubovi Koblížkovi a Krejčíkovi více klidu a štěstí. Dobře hrající hosté z Roudnice se dočkali ve 13 minutě, když na konci pohledné akce zakončil mazácky Petr Krejčík - 0:1. Několik dalšík povedených akcí však gólem korunováno nebylo a tak přišla odplata v podobě vyrovnávacího gólu. V době, kdy byl mimo hřiště ošetřovám Mikan, domácí rozehráli rohový kop, který se roudnické obraně podařilo odvrátit, ale pouze k domácímu Špicarovi, jehož střela, lehce ztečovaná Krejčíkem skončila za zády brankaře Žáka. Vyrovnávací branka však naštěstí roudnické mužstvo nesrazila do kolen,ale byli to opět oni, kdo produkoval pohledný útočný fotbal a dostával se do brankových příležitostí. Odměnou za jejich aktivitu byla branka, kterou ve 37 minutě vsítil Jakub Koblížek. Jak se později ukázalo, bylo to z naší strany vše a z místy až drtivé převahy v průběhu prvního poločasu jsme nedokázali vytěžit více.

    Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí a v dalších minutách měli více ze hry. Snažili se dlouhými nakopávanými míči dostat přes naši do té doby velice dobře hrající záložní řadu a bohužel se jim to i dařilo. Domácí útočníci se stále častěji dostávali před branku roudnického Žáka a zle tu zatápěli. Zvýšený tlak domácích a touha po vyrovnání se projevila i na tvrdčí hře domácích a tak zatímco v prvním poločasu byla udělena pouze jedna žlutá karta, kterou dostal roudnický Melaga, první minuty druhého poločasu přinesly žluté karty pro domácí hráče Berného a Adamce. Tvrdá, nátlaková hra domácích však přinesla kýžené ovoce ve formě vyrovnávacího gólu, kdy se v 64 minutě trefil Jakub Rejha a bylo vyrovnáno na 2:2.Tvrdá hra domácích sice přinesla vyrovnání, ale zároveň byli za svoje zákroky odměňováni žlutými kartami a tím pomáhali zpět do sedla i hostujícímu týmu. Roudničtí se v této fázi zápasu opět začali dostávat do blízkosti domácí branky a několikrát míč jen o pověstný vlásek minul svatyni domácích. Ani domácí však nevynechali jedinou příležitost k ohrožení branky hostí a tak dostal několikrát příležitost k vyniknutí hostující brankář Žák. Především překažení samostatného úniku domácího útočníka, kterého v přímém souboji muže proti muži zázračně vychytal nebo zlikvidování prudké střely pod břevno, kdy už všichni přítomní viděli jasný gól, bylo ozdobou utkání. Těmito skvělými zákroky stále živil naději, že získáme kýžené tři body. Vyvrcholením marné snahy o vstřelení vítězné branky byla 88 minuta, kdy na bránu domácích postupně vystřelil Honza Koblížek, Krejčík, Krejcar a Kučera, bohužel bez výsledného efektu. Závěr utkání se odvíjel v lehce zjitřené atmosféře, kdy v jednom okamžiku leželi na trávníku zranění dva roudničtí hráči a jeden domácí, rozhodčí nechal pokračovat ve hře a přerušil hru až v okamžiku, kdy se dostal míč na kopačky domácích a chtěli založit útok. To rozlobilo domácí fanoušky a atmosféra houstla. Závěrečný hvizd hlavního rozhodčího pak už byl jen vysvobození.

    Závěrem lze konstatovat, že ačkoliv měli domácí ve druhém poločase opticky více ze hry a dostali naše družstvo pod tlak, získaný bod je spíše ztrátou, protože v případě využití několika čistých gólových šancí z prvního poločasu, bylo reálné přivést z Milíčevse "povinné" tři body.

 

Pavel Rejmont

vedoucí mužstva

Zpět