I.A třída - 14. kolo| TJ Sokol Roudnice : TJ Sokol Kratonohy 2:1 (1:0)

27.03.2010 18:35

Branky: Hůlka (p), Pajgrt - Franc (p)

Sestava TJ Sokol Roudnice: Jarkovský - Mikan, Koudelka, Matějka, Urban - Koblížek Jakub, Vlnas (81. Vlasák), Hůlka, Krejcar Jan (71. Krejcar Jakub) - Pajgrt (76. Kmoníček), Bednář (90. Šiška)

Sestava TJ Sokol Kratonohy: Vaněk - J. Štěpánek, Šikl, Franc, Beran - Jakubec (70. Veverka), Hamák, Mikolanda, Tomášek - Kříž, Nun

HR: Kalaš Radek, AR1: Samko Zdeněk, AR2: Čejchan Ondřej, delegát: Bajer Josef

ŽK 6:4, ČK 0:0, PK 1:1

Vzhledem k odloženému zápasu v Červeném Kostelci, jsme si jarní premiéru odbyli až o tomto víkendu a hned v sousedském derby s Kratonohami, které se vyhřívají na 3.místě průběžné tabulky. Do zápasu jsme vstoupili poměrně svižně, dobře jsme kombinovali a soupeře  zatlačili na jeho polovinu hřiště. V 17.min. pronikl do pokutového území Kratonoh Petr Pajgrt,  byl sražen hostujícím Francem, který za tento zákrok obdržel žlutou kartu, a rozhodčí Kalaš ukázal nekompromisně na značku pokutového kopu. Ten s přehledem proměnil Aleš Hůlka. Tato branka však nepřinesla do našich řad uklidnění, ale naopak jakoby se naši hráči začali obávat o výsledek a uchýlili se ke hře, která jim není vlastní, tj. k nakopávání dlouhých míčů. Od této chvíle nás důraznější a běhavější soupeř začal přehrávat a po našich faulech zahrával neuvěřitelné množství standartních situcí v blízkosti naší šestnáctky. Díky velmi dobrému výkonu brankáře Milana Jarkovského se mu naštěstí nepovedlo v této fázi utkání skórovat. Ve 30.min. se po našem ne příliš vydařeném rohovém kopu dostal k míči hostující Martin Nun, jehož v průniku na naší branku zastavil na půlící čáře Pepa Vlnas pouze za cenu faulu, za který byl „odměněn“ žlutou kartou.Ani přes poločasovou domluvu v kabině se náš výkon po přestávce nezlepšil a soupeř nás i nadále přehrával a vytvořil si celou řadu standartních situací. Nervozita vzrůstala na obou stranách, což se projevilo na počtu udělených žlutých karet Soupeř se všemožně snažil o vyrovnání, my jsme podnikali brejky do jeho otevřené  obrany a v 68.min. se nám podařilo jeden využít, když se trefil křížnou střelou Petr Pajgrt. Leč soupeř nesložil zbraně a neustále ohrožoval naší branku.. V 72.min. pronikl útočník Kratonoh do naší šestnáctky, byl sražen Mírou Koudelkou (ŽK) a Franc z nařízené penalty snížil na 2 : 1. Po této brance hosté ještě více vystupňovali svůj tlak a v 76.min. Nunovu bombu z trestného kopu zázračně nohou vyrazil brankář Jarkovský. V 86.min. bylo opět rušno před domácí brankou, když po standartní situaci se hosté již radovali z vyrovnávací branky, leč jejich radost byla předčasná, neboť míč již před tím opustil hrací plochu a hráč soupeře jej před branku vracel zpoza brankové čáry. Toto velmi nelibě nesli fanoušci hostujícího týmu, kteří zřejmě celou situaci posoudili z tribuny lépe, než asistent rozhodčího, který byl celé situaci nejblíže. V závěru zápasu se za obranu hostí dostal dvakrát Ondra Kmoníček, ale finální zakončení bylo v obou případech nepřesné a tak se již skóre neměnilo.Závěrem lze říci, že v tomto utkání nezvítězil fotbalovější ale šťastnější tým, kterým tentokrát byli domácí, jimž patří dík za bojovný a obětavý výkon.

Jiří Špaček - vedoucí mužstva

 

Fotogalerie:  https://svadlis.rajce.net/Roudnice_A_Kratonohy

                    https://zasadilzdenek.rajce.net/1.A_trida_09_10_Roudnice_2_1_Kratonohy

Video: https://www.youtube.com/watch?v=uppOoTXimwE

Názor soupeře: https://www.fotbal-kratonohy.cz/v-derby-byla-stastnejsi-roudnice.html

Zpět