I.A třída - 19. kolo| TJ Sokol Roudnice : FK Chlumec n.C. 2:1 (0:0)

03.05.2010 18:38

Branky: 46. Bednář, 69. Koblížek Jan – 64. Hermann

Sestava TJ Sokol Roudnice: Jarkovský – Koudelka, Mikan,  Matějka, Mrštík, Koblížek Jakub (84. Kmoníček), Vlnas, Koblížek Jan, Vlasák (81. Krejcar Jakub), Krejcar Jan (90.Špaček Jan), Bednář

Sestava FK Chlumec nad Cidlinou: Černohlávek Petr – Beneš, Kopecký, Pitterle, Volný, Vopátek (66. Janda), Jankovský (73. Kopřiva), Jelínek (87. Bráborec), Hermann (81. Myška), Černohlávek Jan, Koliáš

HR: Vojtěch Lukáš, AR1: Dujsík Martin, AR2: Zloch Roman, delegát: Galba Dušan

ŽK: 2:4, ČK: 0:1 (Kopecký)

V dalším z řady okresních derby jsme přivítali na domácím hřišti mužstvo FK Chlumec nad Cidlinou. Soupeře, který poměrně hladce vyhrál zimní turnaj v Chudonicích, kde nám uštědřil vysokou porážku v poměru 5 : 1 a který měl před jarní částí sezóny určitě vyšší ambice než boj o záchranu, když na jaře získal doposud pouze jediný bod za remízu 1 : 1 v Červeném Kostelci. Do zápasu jsme, bez klíčových hráčů Aleše Hůlky a Petra Pajgrta, vstoupili až příliš opatrně a vyhecovaný soupeř, pod vedením nového trenéra Hypiuse, se do nás pustil od samého začátku s plnou vervou. Zatlačil nás na naší polovinu hřiště a vytvořil si i několik velmi slibných šancí, které však nedokázal přesně zakončit a když už se mu to podařilo, zasáhl skvěle náš brankář Jarkovský. My jsme se k ohrožení chlumecké branky dostali za celý první poločas velmi sporadicky a nedůrazně. Dá se říci, že jsme si za první poločas vybrali pořádnou porci štěstí, díky kterému jsme odcházeli do kabin za nerozhodného stavu 0 : 0.

Po důrazné domluvě v kabině jsme do druhého poločsasu nastoupili jako vyměnění a hned ve 46.min jsme sehráli ukázkovou bleskurychlou akci po levé straně hřiště, kde Honza Krejcar vyhrál souboj s dvěmi obránci soupeře, zatáhl míč k brankové čáře, odkud poslal přesný centr na hlavu Vládi Bednáře, který s ledovým klidem otevřel skóre zápasu – 1 : 0. Navíc celou situaci psychicky neunesl chlumecký obránce Kopecký, který byl za nesportovní chování odměněn druhou žlutou kartou, po které nemohlo následovat nice jiného, než předčasný odchod tohoto hráče do kabin. Od této chvíle se hrál oboustranně velmi pohledný fotbal „nahoru-dolů“ a byli jsme to my, kdo si v otevřené obraně soupeře vytvořil několik slibných příležitostí. Bohužel však, jak už to bývá, udeřilo na druhé straně, když po nedůrazu v naší obraně soupeř šťastnou střelou Hermanna v 64.min. vyrovnal na 1 : 1. I nadále jsme však pokračovali v aktivní hře a v 69.min. se po bratrské spolupráci Kuby a Honzy Koblížka prosadil krásnou střelou k tyči druhý jmenovaný, když se před tím výborně uvolnil v pokutovém území hostí.

Do konce zápasu jsme již chlumecké k vážnější akci nepustili, ba naopak mohl naše vedení pojistit ještě Honza Krejcar, kterému jeho šanci bravurním zákrokem zmařil hostující brankář Černohlávek. Za výkon ve druhém poločasu můžeme mužstvo pochválit, ale s podobným výkonem, jaký jsme předvedli v poločasu prvním, bychom asi v dalších zápasech příliš neuspěli.

Vedoucí mužstva : Jiří Špaček

Fotogalerie: https://zasadilzdenek.rajce.idnes.cz/I.A_trida_-_19._kolo_TJ_Sokol_Roudnice_FK_Chlumec_n.C._2_1_0_0/

Zpět