I.A třída 2009/10 - 4.kolo| FC Kostelec n.O. : TJ Sokol Roudnice 2:1 (1:0)

30.08.2009 09:40

Branky: Karnas, Šrámek - Koblížek Jan

Sestava FC Kostelec nad Orlicí:  Dušek- Mitana,Hodač, Klapal, Bolehovský - Mlynář, Řehák, Pinkas, Šrámek Lukáš (89 Kvasnička) - Šrámek Jakub (81 Vilímek), Karnas
Sestava TJ Sokol Roudnice:  Jarkovský - Špaček, Mikan, Vlnas, Urban  - Koblížek Jakub, Koblížek Jan, Krejcar Jakub (81 Šiška), Klapka - Pajgrt, Krejcar Jan

Domácí Kostelec od první minuty zvolil tvrdou nátlakovou hru a nemile tak překvapil hostující Sokol. Domácí nenechali roudnickým ani metr hrací plochy zadarmo a dostali je tak pod tlak, který rodil zbytečné chyby v rozehrávce a vnesl nervozitu do hostujícího mužstva. Domácí však z tlaku vytěžili v prvním poločasu pouze jeden gól, když další, minimálně dva, vysely doslova ve vzduchu.
Ve druhém poločasu se hra opticky srovnala, přesto to byli opět domácí, kteří v 52 minutě po perfektně rozehraném rohovém kopu šli do dvoubrankového vedení. V 71 minutě se roudnickým podařilo snížit po trestném kopu Honzy Koblížka na 2:1, ale vzrůstající převahu hostujícího Sokola dokázali domácí eliminovat a i když se až do konce utkání museli bát o vítězství, to jim nakonec neuteklo a tak nakonec tři body zůstaly v domácí kabině.

Aleš Javůrek - trenér TJ Sokol Roudnice: Co říci k utkání, já si myslím, že z naší strany byl špatný první poločas, protože to, co jsme si řekli v kabině, jsme neplnili. Řekli jsme si, že budeme hrát svoji hru a soupeři vnutíme náš styl hry, bohužel se nám to nepodařilo. Kostelec hrál to co jsme očekávali, nakopávané míče, důrazná hra v poli. My jsme se tomu nedokázali přizpůsobit a z toho plynuly i šance Kostelce. Ve druhém poločasu se naše hra o malinko zlepšila, ale nebylo to ještě ideální, hráči začali více bojovat, bohužel jsme měli pouze jednu šanci v závěru utkání, gól jsme dali ze standardní situace. Ve druhém poločasu jsme byli, myslím lepším mužstvem, fotbal se ale hraje na góly, na důraz a my jsme v tomto utkání příliš důrazu nepředvedli. Za první poločas si zasloužil Kostelec vyhrát, pokud hodnotím druhý poločas, zápasu by více slušela remíza. Hodnotím li utkání jako celek s odstupem deseti minut po ukončení zápasu, Kostelec zvítězil zaslouženě.

Pavel Rejmont - vedoucí mužstva 
 

Zpět