I.A třída 2009/10 - 3.kolo| FK Trutnov "B" : TJ Sokol Roudnice 1:3 (0:0)

24.08.2009 17:44

Branky: Prokop - Koblížek Jan 2x, Koblížek Jakub

Sestava FK Trutnov "B":  Seidl - Kužel, Vyhnánek, Valkoun, Korda - Vomočil, Kamitz, Skořepa, Kracík - Prokop, Jakoubek
Sestava TJ Sokol Roudnice:  Jarkovský - Špaček, Mikan, Vlnas (90 Špaček), Urban  - Koblížek Jakub (87 Krejcar Jakub), Koblížek Jan, Pajgrt, Klapka - Hůlka, Krejcar

 

Oboustranně opatrný začátek přinesl nevýraznou kopanou s minimem šancí na obou stranách. K první vážnější šanci se dostali domácí v 15 minutě, kdy se po špatně odkopnutém míči dostal jeden z domácích útočníků a jeho střelu jen s obtížemi hostující brankař Jarkovský vyrazil na roh. Ve 23 minutě se ke slovu dostali i roudničtí, to když střela Honzy Koblížka z trestného kopu skončila těsně mimo branku domácího Seidla. V 25 minutě fauloval brankař Seidl mimo velké vápno roudnického Klapku za což obdržel pouze žlutou kartu. Z následného trestného kopu z hranice velkého vápna se do šance dostával roudnický Hůlka, byl však odblokován domácí obranou a tak se k míči o několik centimetrů nedostal a zcela odkrytou branku domácích tak neohrozil. Ve 37 minutě byl ve stoprocentní gólové šanci Honza Krejcar, jeho střelu pod horní tyčku však domácí brankař s obtížemi vyrazil konečky prstů na roh. Z následného rohového kopu měl znovu Krejcar šanci změnit skóre, ale ani tentokrát se pro změnuhlavou mezi tři tyče netrefil.
Druhý poločas začal opět náporem rodnického mužstva a domácí pod tlakem začali dělat chyby. V 61 minutě se konečně hosté z Roudnice dočkali gólu, když Vlnas našel přesnou přihrávkou Honzu Koblížka a ten vybíhajícímu brankaři nedal šanci - 0:1. V 70 minutě se roudničtí radovali podruhé, po faulu na Pajgrta se k míči postavil Honza Krejcar a milimetrově přesným pasem vyzval podruhé ke skórování Honzu Koblížka, který zvýšil stav utkání na 2:0. Domácí ve snaze o zvrat utkání vrhli všechny své síly do útoku, což byla voda na roudnický mlýn. Rychlými protiútoky se dostávali do blízkosti domácí branky a zvýšení skóre vyselo doslova ve vzduchu. Gólově se prosadili roudničtí v 77 minutě, kdy se po levé straně uvolnil Honza Krejcar a poslal prudký centrovaný míč do malého vápna, kam si naběhl Jakub Koblížek a zvýšil stav utkání na 3:0. V 81 minutě se sice domácím podařilo zásluhou domácího kapitána Prokopa snížit na 1:3, ale hosté z Roudnice si závěr utkání pohlídali a s přehledem uhájili vítězství.
Roudničtí se v prvních třiceti minutách zápasu herně trochu hledali, možná to bylo i netradičním začátkem zápasu v 10:15 hodin, ale postupně se dostávali do hry a po zpřesnění přihrávek a zvýšení důrazu na míč plně převzali režii zápasu do vlastních rukou. Ve druhém poločasu svoji herní převahu vyjádřili i  gólově a jasně omlazený domácí tým přehráli. Hrstka roudnických diváků, kteří přijeli do Trutnova s mužstvem tak byli odměněni především ve druhé části zápasu pohlednou hrou, která byla odměnou za jejich neúnavné povzbuzování.
 

Zpět