I.A třída 2010/11 - 2. kolo| TJ Sokol Roudnice : FC Kostelec n.O. 2:2 (1:1)

15.08.2010 09:59

Branky: Pajgrt, Linhart

Sestava TJ Sokol Roudnice: Žák – Krejcar Jakub, Rajnoch, Mikan, Koudelka – Linhart, Koblížek Jakub, Z. Bednář, Krejcar Jan (87. Švadlenka) – V. Bednář (77. Mrštík D.), Pajgrt (65. Vlasák)

První poločas přinesl fotbalových akcí jako šafránu. Náš tým měl sice snahu soupeře dostat podtlak, ale chyběl mu pohyb a nabídka hráčů a hlavně přesnost přihrávek. Hra byla z naší strany v první půli velmi nepřesná a tak jsme se o ohrožení hostující brankáře dostávali spíše sporadicky a to střelami ze střední vzdálenosti, které postrádali větší razanci či přesnost. Hosté hrozili rychlými přechody do útoku a hlavně z vybojovaných standardních situací, které byly v jejich podání velmi nebezpečné a tak byl v plné pohotovosti i golman Žák, který několikt velmi dobře zasáhl. Ve 38. minutě trochu lacino daroval Z. Bednář hostům standardku před vápnem a Řehák se trefil přes zeď k tyči. Žák si sice na míč sáhl, ale mimo sítě jej již nedokázal vytěsnit. Naše odpověď byla naštěstí velmi rychlá, když o minutu později se k vápnu prodral agilní Linhart a přistričil míč Pajgrtovi, který se dokázal z poza vápna gólově prosadit. Do druhé půle přeskupil domácí trenér řady a tak na středu zálohy se opět sešli bratři Bednářovi (stejně jako druhý poloas v poháru KFS proti Černilovu). Nejen touto změnou se hra celého týmu výrazně zvedla. Soupeře jsme několikrát na dlouho zavřeli v jeho vápně a hra trochu připomínala házenkářský zámek. V 60. minutě si pak přetažený centr naběhl Linhart a akrobaticky vsítil vedoucí branku. Hosté se museli pustit do ofenzívy a našim hráčům se otevírali okénka k brejkům. Bohužel k nim často nedošlo kvůli trvdým zákrokům hostujích hráčů, kteří dostali téměř všichni žlutou kartu, ale tu červenou se jim asi hlavní arbitr bál dát. V 66. minutě se před Vl.Bednářem otevřel prostor pro rychlý brejk, ale tuto nabídnutou šanci promarnil a o balón přišel. V tu chvíli se dala do pohybu celá naše záloha a po ztrátě míče a rychlé přihrávce za obranu nedokála pokrýt náběh hostující založníka, který se dotal až sám před Žáka a dokázal srovnat skóre. To byla pro domácí tým studená sprcha, ale jejich snaha dát gól byla v posledních 20 minutách velká. Výborně chytající hostující brankář zlikvidoval několik gólových střel (Pajgrt, Z.Bednář,..) a nakonec mu při střele Rajnocha pomohla i tyč. V posledních minutách byl tlak domácích spíše křečovitý, ale i tak se v 87. minutě dostal ke zpětné přihrávce Krejcar, ale nedokázal míč zkrotit. Hosté se soustředili na bránění a hrozili rychlými brejky, ale ani oni již neměli dostatek času či přesnosti ke gólovému zakončení. Proto se oba celky rozešli smírně, a to přes výraznější herní převahu domácích hlavně v druhém poločase. Náš tým přístí týden čeká těžké utkání v Janských lázních. Věřmě, že se výkon bude blížit spíše dnešní druhé půli a že se podaří poprvé v nové sezóně naplno bodovat.  

Fotogalerie: https://zasadilzdenek.rajce.idnes.cz/I.A_trida_2010_2011_-_2._kolo_TJ_Sokol_Roudnice_FC_Kostelec_n.O._2_2_1_1/

Zpět