I.A třída - 26. kolo| Červený Kostelec : TJ Sokol Roudnice 1:1 (1:0)

18.04.2010 21:21

Branky: 40. Bárta - 80. Jakub Koblížek

Sestava Červený Kostelec: Macek - Zelený, Bárta, Havlíček, Louda, Liška, Škoda Jan, Vlček, Janko - Kulda (61. Čáp), Škoda Petr (55. Kovačík)

Sestava TJ Sokol Roudnice: Jarkovský - Šiška (82. Vlasák), Mikan, Matějka, Urban, Koblížek Jakub, Vlnas, Jan Koblížek, Pajgrt, Hůlka - Bednář (66. Krejcar Jan, 89. Špaček Vojtěch)

HR: Šmída Vladislav, AR1: Havlík Aleš, AR2: Trejbal Adam,

ŽK: 1:6, ČK: 0:0, PK 0:0

V dohrávce předehrávaného 26.kola jsme zavítali do Červeného Kostelce, kde jsme očekávali velmi těžké utkání s nepříjemným soupeřem. Od úvodního hvizdu sudího Šmídy se naše obavy ukázaly jako zcela opodstatněné. Domácí se do nás zakousli s ohromnou vervou. Naše obrana však pracovala celkem spolehlivě a tak se hrálo především mezi oběma šestnáctkami, bez výraznějších brankových příležitostí. Výjimkou byla pouze 14.min. kdy se domácí útočník ocitl nekrytý před naší brankou, ale jeho hlavička šla naštěstí vedle. Poté byl v pokutovém území domácích sražen Vláďa Bednář, leč píšťalka sudího zůstala němá. Vzruch před domácí branlou nastal ještě ve 34.min. kdy Bednář postupoval sám na domácího brankáře, ten jeho střelu vyrazil a dorážku Hůlky odvrátili domácí obránci na roh. Ve 40.min však domácí, za vydatné podpory hlavního rozhodčího, udeřili, když Bárta skóroval z jasného ofsajdu, který signalizoval i asistent rozhodčího, ale hlavní arbitr jeho výrok nepochopitelně opravil a branku uznal – 1 : 0. Již tak nervózní atmosféra podporovaná neobjektivními domácími fanoušky, ještě zhoustla, výsledkem čehož byla řada nedovolených zákroků na obou stranách.

Do druhého poločasu jsme šli s tím, že zápas je třeba důstojně dohrát a pokud možno bez zbytečného vyloučení. Mužstvo se semklo, začalo lépe kombinovat a výsledkem byla naše územní převaha. Do šancí jsme se však přes velmi dobře organizovanou domácí obranu dostávali jen velmi těžko. Až přišla 79.min, kdy byl u postranní čáry zezadu nemilosrdně sražen Jakub Koblížek, který i přesto, že byl zákrok odpískán, neudržel nervy na uzdě a faulujícího hráče postrčil. Následoval jeho teatrální pád a žlutá karta pro Kubu Koblížka. Po rozehrání standartní situace jsme postupovali po levé straně hřiště, následoval přesný centr Pepy Urbana, a hříšník přechozích okamžiků Kuba Koblížek uklidil hlavou míč do domácí branky a srovnal na konečných 1 : 1. V posledních minutách jsme přežili ještě jednu kritickou chvíli, kdy se míč, po střele domácích, odrazil od břevna naštěstí před naší brankovou čáru. Za předvený výkon jsme si z horké kostelecké půdy odvezli zasloužený bod.

Vedoucí mužstva : Jiří Špaček

Zpět