I.A třída - 6. kolo| FK Chlumec n.C. : TJ Sokol Roudnice 2:0 (1:0)

14.09.2009 21:07

Branky: 33. Hermann, 93. Bráborec

ŽK 7 : 1  
ČK 1 : 0  Kopecký (Chlumec n.C.)

Sestava FK Chlumec nad Cidlinou:  Koliáš Jakub - Volný, Černohlávek, Kopecký, Beneš - Jelínek, Svoboda (64. Suchochleb), Vopátek, Sedláček - Hermann (73. Bráborec), Hanuš (Koliáš Radan)
Sestava TJ Sokol Roudnice:  Menšl - Špaček (22. Mrštík David), Mikan, Vlnas, Urban  - Krejcar Jakub, Koblížek Jan, Hůlka, Klapka (69. Koblížek Jakub) - Bednář, Krejcar Jan

První poločas utkání se nesl ve znamení rychlé a kombinační kopané, kterou produkovala obě mužstva. Už v 7. minutě mohl měnit skóre Honza Krejcar, to když dostal perfektní přihrávku od Aleše Hůlky, jeho střela však skončila mimo branku domácího Koliáše. Ve 22. minutě musel ze zápasu odstoupit zraněný Honza Špaček a nahradil ho David Mrštík. Domácí se gólu dočkali ve 27. minutě, když se míč dostal na levé straně k Hermannovi, který si stylem "kočka myš" pohrál s roudnickou obranou a podél vybíhajícího Menšla otevřel skóre utkání. Roudničtí se na vedoucí gól domácích snažili rychle odpovědět a tak bylo vidět spoustu pohledných akcí před oběma brankami. Ve 39. minutě se ocitl míč v síti domácího mužstva, to když se po rohovém kopu hlavou prosadil Bednář, rozhodčí však byl proti a pro faul hlavičkujícího Bednáře gól neuznal. Do konce prvního poločasu se tak skóre již neměnilo a skončil 1:0 ve prospěch domácích. Do druhého poločasu nastoupili roudničtí s jasným cílem jednogólové manko co nejdříve smazat a přidat ještě nějaký gól navíc. Nahrávalo jim nejenom vyloučení domácího stopera Milana Kopeckého v 54. minutě, ale i poměrně nečistá hra domácích. Sedm udělených žlutých karet domácím hráčům  jasně hovoří za vše. Bohužel, místy až drtivý tlak roudnických končil na hranici velkého vápna domácích a k přímému ohrožení chlumecké branky téměř nedocházelo. Definitivní ortel roudnickému mužstvu  tak v nastaveném čase podepsal střídající Bráborec, když využil nedorozumění jedno z obránců a brankaře Menšla a do opuštěné branky skóroval podruhé. Nic nebylo platné, že roudničtí téměř celý zápas přehrávali domácí ve všech směrech. Rozhodující jsou góly a ty v tomto utkání stříleli pouze domácí útočníci.

Pavel Rejmont - vedoucí mužstva

Fotogalerie: https://zasadilzdenek.rajce.net/1.A_trida_09_10_Chlumec_n.C._2_0_Roudnice

Zpět