I.A třída - 9. kolo| TJ Sokol Roudnice : TJ Dobruška 2:2 (1:0)

03.10.2009 19:22

Branky: 34. Hůlka, 89. Pavlas - 67. Danč, 76. Dostál   
                                           
HR     ČEJCHAN Ondřej
AR 1   VANCL Antonín
AR 2   VAŠÍČEK Petr
Delegát svazu: ŠOLC Jaroslav

ŽK 3 : 5  
ČK 0 : 1 Zilvar Tomáš (D)  
 
Sestava TJ Sokol Roudnice:  Menšl - Mikan, Pavlas, Urban, Klapka (81. Špaček) - Koblížek Jakub, Koblížek Jan, Hůlka, Krejcar Jan  - Bednář, Pajgrt (74. Vlnas)

Sestava TJ Dobruška:  Šrámek - Jarkovský (76. Slánský), Zilvar T., Horák, Effenberk - Dostál, Alt, Zilvar A., Šotola - Danč (81. Čančara), Zrzavý (87. Hájek)

Domácí s novým trenérem na lavičce (Aleše Javůrka nahradil Miloš Koblížek) chtěli a hlavně museli zapomenout na obrovský propadák z posledního kola v Bělohradu a pohříchu se jim to v úvodu zápasu i dařilo. Zaskočili hosty z Dobrušky, kteří byli aktuálně na druhém místě tabulky, aktivní hrou a pohlednými akcemi se dostávali do blízkosti branky hostujícího Šrámka.Bohužel, tyto slibné akce v podání Bednáře, Hůlky nebo Krejcara gólem neskončily. Do vedení se dostali domácí až ve 32 minutě, kdy byl za úder loktem do obličeje Petra Pajgrta vyloučen Tomáš Zilvar. Jeho nesportovní jednání dokonale potrestal z nařízeného trestného kopu Aleš Hůlka. S milimetrovou přesností poslal míč přes zeď hostujícího mužstva a ten zapadl do horního rohu Šrámkovy branky. Domácí se dostali i do dalších nadějných akcí, gólově se však už nikdo neprosadil a tak skončil úvodní poločas 1:0.
Do druhého poločasu nastoupilo domácí mužstvo s jasným cílem využít početní převahy a přidat ještě nějaký gól. Přestože domácí měli na své straně jednogólové vedení a početní převahu, na jejich kopačky se začala opět nepochopitelně vkrádat nervozita a především obrana začala pod narůstajícím tlakem hostí "hořet". Vyrovnání se Dobruška dočkala v 67 minutě, kdy se po zmatku v domácí obraně dostal míč k Dančovi, který nekompromisní střelou srovnal skóre na 1:1. Vyrovnávací gól ještě více srazil domácí do kolen a vývoj zápasu v tomto okamžiku zcela převzali do rukou hosté z Dobrušky. Domácí  propadali v obranné hře a na branku domácího Menšla se valil jeden útok za druhým. Odměny v podobě vedoucího gólu se hosté dočkali v 76 minutě, kdy se na pravé straně ocitl nikým nebráněný Dostál, který měl dostatek času na přípravu střely, která k nelibosti domácích skončila za zády brankaře Menšla. V závěru utkání, po zvýšeném úsilí celého mužstva, se přece jenom dočkali domácí vyrovnání, když se při standardní situaci po odpískaném faulu a následném centru z pravé strany dostal k míči na hranici malého vápna Pavlas a svým premiérovým gólem v roudnickém dresu stanovil konečný stav utkání na 2:2.
Z hlediska předvedeného výkonu byla dělba bodů spravedlivá. Domácí byli v prvním poločasu lepší než hostující mužstvo Dobrušky,dostávali se do nebezpečnějších situací před brankou a lze jen litovat několika neproměněných gólových příležitostí. Ve druhém poločasu se projevila větší zkušenost hostí z Dobrušky, kteří dokonale využili nepochopitelného výpadku ve hře domácích a dvěma góly otočili stav utkání. Zvýšeným úsilím se domácím v závěru utkání podařilo hru opět vyrovnat a šťastným gólem v samém závěru vybojovat alespoň bod za remízu.

Fotogalerie: https://svadlis.rajce.idnes.cz/A_Dobruska/

                   https://zasadilzdenek.rajce.net/1.A_trida_muzi_Roudnice_2_2_Dobruska

Zpět