FK Lážně Bělohrad : TJ Sokol Roudnice 3:0 (2:0)

27.04.2009 21:06

Sestava TJ Sokol Roudnice: Žák - Špaček (46 Páral), Krejčík, Klapka, Mikan - Melaga, Koblížek Jan, Koblížek Jakub, Vlasák - Vlnas, Krejcar

Velká a naprostá blamáž ze strany roudnického mužstva. Ačkoliv zaznělo v kabině hostů před zápasem hodně slov o tom, jak na domácí hrát, co má každý z hráčů za úkoly a jak se jich má zhostit, veškerá předsevzetí a taktické pokyny zůstaly bohužel v té kabině. Na hřiště vyběhlo jedenáct hráčů, kteří fotbalové umění, taktiku ale především zarputilost a bojovnost nechali v kabině, možná ale už v autobusu.
Začíná to být už obehraná písnička: dlouhé a zbytečné držení míče, nepřesné přihrávky na kratší i delší vzdálenosti, to vše byla živá voda na mlýn domácího mužstva. Dnes se k tomu přidaly ještě hrubé individuální chyby.
6 minuta: poprvé se nebezpečně zablýsklo před roudnickou bránou už v úvodu utkání, kdy byl v souboji muž proti muži úspěšnější vyběhnuvší brankář Žák a nedal samostatně postupujícímu domácímu útočníkovi šanci ke skórování.
11 minuta: domácí rozehrávají z právé strany trestný kop, míč míří do malého vápna, kde ho jeden z domácích hlavičkuje a míč končí na pravé tyči  Žákovy branky.
18 minuta: po zaváhání roudnického Mikana se domácí dostávají k míči, první střelu ještě Žák kryje, k odraženému míči se však bohužel dostává domácí Suchánek a nikým neatakován otevírá do prázdné brány skóre  1:0
25 minuta: jedna z mála pohledných akcí roudnického mužstva, po kombinační hře se dostává k míči Vlnas, jeho tvrdá přízemní střela však končí necelý metr vedle domácí branky 30 minuta: roudničtí se dostávají k zahrání rohového kopu, po vydařené hlavičce však míč bohužel opět o vlásek míjí branku domácích.
39 minuta: po další nezvládnuté herní situaci ve středu hřiště se dostává rychlý centrovaný míč do rozvrácené roudnické obrany, na který nebyl žádný z našich hráčů schopen reagovat a výsledkem bylo to, že se na osamoceného brankaře Žáka hnalo několik domácích. Poslední, kdo se dotkl míče byl Loner, který ho poslal podél vyběhnuvšího Žáka do branky a stanovil tak  poločasový výsledek na 2:0
    

    Do druhého poločasu nastoupili roudničtí s jednou změnou v sestavě, Špačka nahradil Páral. Přispělo to sice k mírnému oživení ve hře dopředu, ale moc příležitostí jsme si stejně nevytvořili. Ve druhé půli upadl fotbal ještě do větší mizérie a nebylo toho moc k zaznamenání. Za zmínku stojí pouze třetí gól domácích, kdy v 66 minutě vyletěl z klubka hráčů míč, trefil Davida Klapku do obličeje a díky této nešťastné teči skončil potřetí míč za zády brankáře Žáka. Touto střelou se podruhé zapsal do tabulky střelců Suchánek.
V samém závěru (82 minuta) přinesla na hřiště trochu vzruchu situace, kdy po faulu, za který obdržel Honza Koblížek žlutou kartu, neudržel faulovaný Dytrych nervy na uzdě a ohnal se po Koblížkovi nohou, za což byl po zásluze odměněn červenou kartou a vykázán ze hřiště.
Co říci závěrem. Dnes se hrál velmi podprůměrný fotbal, kdy jsme domácím svým ustrašeným a odevzdaným výkonem velmi usnadnili zisk tří bodů. Domácí se na góly ani moc nemuseli nadřít, protože jsme jim na první dva sami nahráli. Nezbývá, než hodně rychle na tuto blamáž zapomenout a soustředit se na další utkání.
 

Aleš Javůrek, trenér TJ Sokol Roudnice: „Soupeř vyhrál naprosto zaslouženě, k čemuž mu musíme pogratulovat. Tentokrát jsme předvedli opravdovou parodii na fotbal. Vypadalo to, jako kdybychom cestou do Bělohradu naložili jedenáct stopařů, čemuž zcela odpovídal obraz hry.“

Zpět