Příspěvek SK Roudnice do Roudnického zpravodaje

15.09.2017 13:33

SK Roudnice

 

„A“ mužstvo dospělí

Po vydařené jarní části sezóny, kdy jsme se brzy s přehledem zachránili v soutěži jsme pokračovali v sehrávání mužstva . V létě jsme začali přípravu od druhého červencového týdne, sehráli několik přípravných utkání a zapracovali do týmu nově příchozí hráče. V týmu skončili pro pracovní vytížení Kmoníček s Vlasákem a ze zdravotních důvodů přerušil Jakub Krejcar. Do týmu mužů přešli dorostenci z Olympie Houser s Tykvou. Hlavně prvně jmenovaný se ukazuje být  posilou pro naši levou stranu. Tam se také po dlouhodobém zranění začíná vracet Jan Krejcar. Cíle pro sezónu jsme popsali pro Hradecký deník takto:

„Obligátně můžeme zahlásit, že se chceme vyhnout boji o záchranu a hrát klidný střed tabulky. Nebál bych se však v horizontu několika sezón klást na tým vyšší nároky. Mužstvo je sice mladé ( až na výjimky) a pomalu se sehrává, ale má individuální kvalitu. Takže pokud se nám budou vyhýbat zranění a budeme poctivě trénovat, má tým na to hrát v horní třetině tabulky.“

Přípravná utkání:

SKR – Jaroměř 2-2 Kučera 2

SKR – Chlumec 5-4 Kučera 2, Koutník L., Vítek, Černý

SKR – Rychnov 2-2 Kučera 2

SKR – N. Bydžov 1-4 Vítek

SKR – Olympia S.D. 3-0 Kučera 2, Tykva

Postoupili jsme také do druhého kola Poháru Hejtmana, kde nás vyřadil dobře hrající Chlumec.

Předkolo: Miletín – SKR 2:7 Kučera 3, Šiška J.2, Vítek, Houser

1.kolo: SKR – Slávia HK 0:0 penalty 3:2

2. kolo: SKR – Chlumec 1-4 Stoszek pk

Do mistrovských utkání jsme nevstoupili nejlépe, když po pěti kolech máme 6 bodů po dvou výhrách a třech porážkách. Hra v poli není špatná, ale nedaří se nám v koncovce. Pozitivem je, že si šance dokážeme vytvořit, ale s jejich realizací jsme trochu na štíru. Všechny prohry byly o jeden gól, naopak jsme výrazně zvítězili na horké půdě v Polici  a doma porazili nevyzpytatelný Nový Hradec.

SOUPISKA – brankáři: Hopko Miroslav (1996), Šanda Jiří (1985)

 Obránci: Černý Josef (1992), Cuberka Miloš (1995), Houser Patrik ( 1998), Mikan Zdeněk (1975), Novotný Miloš (1997), Novotný Jakub (1991)

 Záložníci:  Bárta František (1996), Koblížek Jakub (1989), Koutník Denis (1998), Koutník Lukáš (1996),  Stoszek Lukáš (1984), Tomeš Josef (1996), Tykva Marek (1998) Krejcar Jan (1988)

Útočníci:  Kučera Tomáš (1996), Šiška Jakub (1994), Vítek Marek( 2000)

REALIZAČNÍ TÝM – trenér: Frýda Milan Asistent: Mikan Zdeněk Vedoucí mužstva: Koutník Petr Asistent vedoucího mužstva, kustod: Koutník Denis

 

                                                                                   Mikan Zdeněk, asistent trenéra A mužstva

 

 

„B“ mužstvo dospělí

Podzimní část jsme začali velice dobře. Máme na kontě 3 vítězství a 1 remízu. Hráči k zápasům přistupují zodpovědně. Jediné co musíme zlepšit je docházka na tréninky. Doufám, že se nám i nadále bude dařit.
Děkuji všem hráčům za jejich přístup a fanouškům za jejich přízeň.

 

Klempíř Petr, trenér B mužstva

 

 

Dorost Kunčice/Roudnice

Dorostenecký tým hraje v Kunčicích. Někteří naši hráči trénují v Roudnici a zároveň hrají i za A i B tým mužů, další trénují i hrají v Kunčicích. Po dvou kolech okresního přeboru má mužstvo na kontě jednu výhru a jednu prohru. Tyto hráče se snažíme postupně zapracovávat do obou dospělých týmů.

 

 

 

Starší žáci  Roudnice/Kunčice

Do nové fotbalové sezony 2017/2018 vstoupili Starší žáci pod vedením staronového trenéra Davida Klapky a zkušeného asistenta Vítězslava Havlíčka. Tréninkové jednotky začaly 25.8.2017 za velmi dobré tréninkové morálky.  Díky spojení týmů Roudnice a Kunčic se poprvé v historii podařilo přihlásit pro věkovou kategorii  U – 15 Krajská soutěž. Z hostování ze žákovské ligy v Novém Bydžově se vrátila většina hráčů, jenž díky nabytým zkušenostem z ligového fotbalu, tvoří osu týmu.

Soutěž kluci zahájili velmi úspěšně a navzdory tomu, že většina hráčů  jsou o rok mladší, mají velmi úspěšnou zápasovou bilanci. Z 5 zápasů si nesou 12 bodů a skore 17:8. Z jejich hry je patrná radost a chuť, na čemž má velký podíl i vedení klubu SK Roudnice, jenž hochům připravuje velmi dobré podmínky.

Za to vedení klubu patří velké díky a příslib do budoucna, že se jim péče věnovaná mládežnickému fotbalu v dobrém vrátí.


                                                              

                                                                                  Klapka David, trenér starších žáků

 

 

Starší elévové Lhotap.L./Roudnice

V soutěžním ročníku 2017/2018 hrají naši starší elévové (r. 2007-2008) v souklubí Lhota p.L./Roudnice. Trénují i hrají ve Lhotě p.L.  V okresním přeboru působí ve skupině C, kde zatím 3x zvítězili a 1x prohráli.

 

 


Mladší elévové

Ze začátku přípravy chodili 3 až 4 hráči, což bylo opravdu na pováženou. Koncem prázdnin se docházka rapidně zlepšila, ale pořád je nás málo. Tímto bych chtěl apelovat na rodiče, ať zvednou děti od počítačů a pošlou je na hřiště, trénujeme každou středu a pátek od 16:30h.

Zatím odehrané zápasy ve třech turnajích:

 

Roudnice – FC HK C  8:3

Roudnice -  FC HK D 11:1

Roudnice -  Třebeš dívky  2:1

Roudnice -  Třebeš C  4:4

Roudnice -  Lhota p.L.  2:3

Roudnice -  Urbanice  4:5

Roudnice -  Libčany  3:0

Výhry 4x, remíza 1x, prohra 2x, skóre: 36 :16

 

Tým táhne základní pětka, složená převážně z hráčů, kteří v týmu působili již v minulém ročníku. Ale do hry se postupně zapracovávají i borci, kteří s fotbalem začínají. Musím kluky i děvčata pochválit, za poctivý přístup k tréninkům i zápasům.

 

                                                                       Koudelka Vladislav ml., trenér mladších elévů

                         

Rádi v našich řadách přivítáme chlapce a děvčata starší  5 let.

 

Čerstvé informace o všech mužstvech i dění v klubu na www.sk-roudnice.cz

 

Další činnost SK ROUDNICE

Přehled akcí, které jsme uskutečnili od minulého vydání roudnického zpravodaje a které plánujeme v nejbližší době:

 

  • V sobotu 10. června se uskutečnil další ročník žákovského turnaje Sokol Cup 2017. Turnaje se zúčastnilo 10 týmů a z vítězství se radovalo mužstvo FK Černilov.

 

  • 8.-9. července proběhl Pouťový víkend.

Výsledky sobotního Pouťového turnaje:

SK Roudnice B - TJ Sokol Lhota p.L.  2:0 (0:0), branky: Rejl, Koutník L.

Roudnice OLD STARS - Jiskra Lampertice  6:4 (2:2), branky: Rajnoch, Mikan, Páral, Jakubec, Bartoš, Maruščák : Blažek 2x, Jančuk, Mačo

o 3. místo: TJ Sokol Lhota p.L. - Jiskra Lampertice  7:2 (5:1), branky: Boháček 3x, Bednář Z., Čihák, Vyleťal, Vach : Fidranský, Brožek

o 1. místo: SK Roudnice B - Roudnice OLD STARS 2:3 (1:1), branky: Houser, Vlasák : Říha, Hůlka, Rajnoch

 Pořadí:

1) Roudnice OLD STARS, nejlepší hráč: Páral Karel

2) SK Roudnice B, nejlepší hráč: Houser Patrik

3) TJ Sokol Lhota p.L., nejlepší hráč: Kabeláč Tomáš

4) Jiskra Lampertice, nejlepší hráč: Brožek Lukáš

 Cena Ivana Nykla pro nejlepšího brankáře turnaje: Tluka Jaroslav (Lhota p.L.)

Večer proběhla pouťová zábava, kde hrála skupina Kabát revival.

V neděli po obědě se nám představili nejdříve ve vzájemných zápasech mládežnická mužstva a od 16.h se hrál tradiční zápas Svobodných proti Ženatým.

 

  • Tradičně se budeme podílet 31.12. na Silvestrovském rozloučení s rokem 2017 na Starém hřišti.

 

                                                                                                    Za SK Roudnice Tomáš Rejl

Zpět