Příspěvek TJ do Roudnického zpravodaje

04.09.2013 12:49

„A“ mužstvo dospělí

Na novou sezonu jsme se připravovali 4x týdně. Kádr jsme rozšířili o dva nové hráče (Pejchal, Bednář Z.). Do sezony jdeme s cílem hrát o přední příčky a předvádět pohledný, útočný fotbal, na který se diváci rádi přijdou podívat. Dále máme v plánu zapracovávat postupně do kádru nadějné dorostence ( Koutník, Melichar, Bárta). Důležitá je i dobrá spolupráce s B mužstvem.

S docházkou a přístupem k tréninku jsem zatím spokojen. Doufám, že se to v budoucnu projeví. V přípravě jsme sehráli 7 zápasů (5x výhra, 1x remíza a 1x prohra se skóre 30:8).

V 1.A třídě jsme zatím odehráli tyto zápasy:

- Roudnice – Ohnišov                      5:0 (4x Bednář V., Bednář Z.)

- Vrchlabí – Roudnice                      1:1 (Koblížek Jak.)

- Roudnice – Černilov                      4:1 (Koblížek Jan, Židík, Krejcar Jan, Bednář Z.)

- B. Třemešná – Roudnice              2:2 (Bednář V., Bednář Z.)

- Roudnice – Nové Město n.M.       3:0 (Pejchal, Krejcar T., Koblížek Jak.)

 

Koudelka Vladislav ml., trenér A mužstva

 

 

„B“ mužstvo dospělí

Přípravu na sezónu 2013/14 jsme začali v druhém červencovém týdnu. I přes probíhající dovolené jsme se dvakrát týdně scházeli v solidních počtech. V rámci přípravy jsme vyhráli domácí pouťový turnaj. V klasických přípravných duelech se nám již výsledkově tolik nedařilo, ale utkání splňovala svůj účel, kterým bylo nabrání herní kondice. Mistrovskou část jsme začali prohrou ve Starém Bydžově, ale následně jsme dokázali dvakrát zvítězit a v posledním kole remizovat na horké půdě v Hlušicích. V tabulce jsme na dohled vedoucím týmům a vykročili jsme za splněním sezónního cíle, kterým je účast v nadstavbové skupině o 1-5 místo po odehrání základních osmnácti kol. Více se o našem týmu můžete dočíst na webu fotbalového klubu v příslušné sekci.

 

Michal Luňák, trenér B mužstva

 

 

Mladší žáci

Se vstupem do nového ročníku čekalo naše žáky hodně změn. První velká je ta,že pro letošní sezónu jsme přihlášeni do kraje. S tím souvisí hrací systém. Zatímco jsme byli zvyklí odehrát 1 utkání,nyní nás čekají 2-3 podle počtu soupeřů v daném turnaji.S odchodem našich bývalých mladších žáků nezbyl v týmu prakticky nikdo a sehnat dostatečný počet hráčů nebylo jednoduché.Hlavně díky výboru a panu Rejlovi se to podařilo a nyní tým disponuje 16 hráči na soupisce. Přípravu na podzimní část jsme začali už 30.7. Odehráli jsme přípravné utkání s našimi staršími elévy,kteří nám ukázali,  jak moc se toho ještě musíme naučit. První přípravný turnaj na rozehrání v rámci kraje se  konal právě u nás. Přijeli velice kvalitní soupeři: Náchod, Hořice a Červený Kostelec. Podlehli jsme sice ve všech utkáních,ale hra nebyla s těmito soupeři vůbec špatná a každému soupeři jsme dokázali vstřelit branku. S Hořicemi jsme prohráli 1:3, s Náchodem 1:5 a s Červeným Kostelcem 1:2. Teď nás ještě čeká přípravný turnaj ve Vamberku a pak už se naostro rozjede podzimní část krajské soutěže

 

                Novotný Vladimír, trenér mladších žáků

 

 

Starší elévové A+B

Tento tým tvoří hráči přecházející z mladších elévů  ročník 2004 a 2003. Do nové sezony vstupujeme se dvěma týmy. Díky souklubí se Lhotou pod Libčany k nám přišlo 9 nových hráčů a 1 hráč na hostování z Kratonoh. Tým A bude hrát Krajskou soutěž 7+1 a tým B bude hrát Okresní soutěž 7+1.Hlavním trenérem je David Klapka, který je také nově  trenérem výběru 0FS Hradec Králové U-10. Asistenty trenéra jsou Martin Šolc a Jaroslav Mádlo,vedoucím mužstva je Libor Pavlíček a trenérem brankářů Bohuslav Sciskala. Dále jsme zprovoznili naše nové internetové stránky https://sokol-roudnice2004.webnode.cz , kde najdete vše důležité o týmu. Přípravu na nový ročník 2013/2014 jsem začali 6.8.20013. Od 7.8 do10.8 jsme se zúčastnili letního soustředění v Kolesách. Soustředění musím hodnotit velice pozitivně.

 Tuto akci jsme realizovali poprvé a rozhodně se vyplatila. Ukázalo se, že bez kvalitní letní přípravy to prostě nejde. Veškeré informace, foto a video ze soustředění  najdete na našich stránkách. Další tréninkové jednotky probíhají 3 týdně v domácím prostředí a v areálu ve Lhotě pod Libčany . Docházka všech hráčů je výborná, většina hráčů má 100% účast. Velké poděkování patří rodičům za citlivé plánováni dovolených a táborů. Dne 17.8 jsme se zúčastnili v domácím prostředí velkého turnaje Sokol Cup 2013. Jsem velice rád , že kluci předvedli svoji kvalitu a díky jedné porážce ve finále obsadili pěkné druhé místo. Nejlepším hráčem turnaje se stal náš hráč Lukáš Stiskala, jemuž gratulujeme. Začátek nové sezony  jsme začali již 24.8 nadstavbovou částí Krajské soutěže. Soupeři byli Hořice, Nové Město nad Metují/Náchod, Červený Kostelec. Všechny zápasy kluci z vládli a se skórem 11:3 vše vyhráli. Závěrem bych chtěl poděkovat celému realizačnímu týmu za velice profesionální přístup v letní přípravě a rodičům za obětavost a podporu svých fotbalových nadějí.

 

David Klapka, trenér starších elévu

                                                                                             

 

Mladší elévové  A+B

Od sezony 2013-14 budou obě družstva mladších elévů trénovat současně. Loňské družstvo ml.elévů B přechází do ml.elévů A. Je to ročník 2005 a mladší. Mladší elévové B mají nové trenéry. Jsou jimi Jiří Tomáš a Martin Fikr. Mladší elévové A budou pokračovat pod vedením trenérské dvojice Mikan, Nun. Za A družstvo budou nastupovat chlapci a děvče ročníků 2005, 2006, 2007. Ostatní budou hrát za družstvo B. Starší družstvo by mělo při zápasech a trénincích vstřebávat více fotbalových dovedností. Bude kladen důraz na práci s míčem a zlepšení pohybových schopností jednotlivců. U mladších elévů B, našich nejmenších, bude trénování spíše o seznamování se s míčem a pohybem samotným.

 První akcí této sezony byl turnaj ve Lhotě pod Libčany. Zde nastoupilo víceméně družstvo B, doplněno o pár borců z A družstva. Obsadili jsme 7 místo. Více informací o tomto turnaji je na stránkách Sokola Roudnice v sekci Ml. elévové. Zde můžete sledovat průběžné informace o našich nejmenších sportovcích.

V podzimní části sezony odehrajeme polovinu turnajů na domácím hřišti. Budeme rádi pokud nás příjdete podpořit. Neuvidíte tolik fotbalového umu, ale o to větší radost ze hry.

Rádi v našich řadách přivítáme chlapce a děvčata starší  5 let.

                                                                        Zdeněk  Mikan, trenér mladších elévů A

Sokol Cup 2013

V sobotu 17.8.2013 se v Roudnici uskutečnil 1.ročník turnaje Sokol Cup určený pro ročníky 2004 a mladší, jenž pořádali rodiče týmu Starších Elévů pod záštitou TJ Sokolu Roudnice a obce Roudnice a za laskavé podpory sponzorů z okolí. Turnaje se zúčastnilo 16 týmů z celé republiky např. týmy FK Mladá Boleslav, MFK Chrudim,FK Kolín atd.

Dík skvělé organizaci a výborně nastavenému technickému zázemí běželo vše přesně podle plánu, bez zbytečných zdržení a vynucených přestávek, takže v 15.30 již byl znám vítěz celého turnaje, jímž se stal tým Rovenska pod Troskami. Domací borci obsadili po skvělém výkonu a za mohutného povzbuzování fanoušků skvělé druhé místo.

Co se týče cen, obdržel každý tým tašku plnou dobrot a upomínkových předmětů, každý hrač, bez rozdílu umístění, obdržel medaili a pamětní diplom.Týmy  na prvních šesti místech navíc obdrželi krásné nablýskané poháry,  které si zaslouží přední místa v klubových vitrínách. Vyhlašovali se zde i 3 individuální ceny: nejlepší střelec, nejlepší brankář a nejlepší hráč. Vítězové těchto kategorií obdrželi diplom se svojí fotografií, fotbalový míč a fotbalový dres. Radost nám udělalo vítězství domácího Lukáše Sciskali v kategorii Nejlepší hráč. Součástí byli i doprovodné akce např. malování na obličej, trampolína nebo i tombola, která malým fotbalistům udělala obzvlášť velkou radost.

Turnaj, jak už bylo napsáno, byl skvěle zorganizován a zúročil několikaměsíční práci realizačního týmu, dal možnost ukázat všem, že dělat fotbal pro radost a pořádat akce pro děti má pořád ještě smysl. Stejně jako má smysl podporovat mládežnický sport, protože pokud nebudou plná sportovní hříště, budou plná místa, kde sport nebo kultura není rozhodně prioritou.

Závěrem chci poděkovat Sokolu Roudnice,všem sponzorům, rodičům a dobrovolníkům z řad obyvatel Roudnice.Velký dík patří asistentu Martinu Šolcovi, který skvěle zajistil veškerý „gastroservis“ a vedoucímu mužstva Liboru Pavlíčkovi, jenž našemu turnaji dal teprve tu správnou mediální tvář a turnaj udělal takovým, jakým byl a doufám, že příští rok zase bude.

 

David Klapka, trenér starších elévů

 

      

Čerstvé informace o všech mužstvech i dění v klubu na www.sokol-roudnice.webnode.cz

 

Další činnost TJ SOKOL

Přehled akcí, které jsme uskutečnili od minulého vydání roudnického zpravodaje a které plánujeme v nejbližší době:

  • Jako každý rok, tak i letos jsme pořádali 31.4. Slet čarodějnic. Počasí nám přálo, takže si děti užili soutěže, opékání párků atd.
  • Další tradiční akcí byl Pouťový víkend konaný 13.–14.7.

 

Víkend začínal v sobotu od 13. hodin Pouťovým turnajem hraným jako memoriál Miroslava Koudelky a Václava Svatoně. Zúčastnili se mužstva: TJ Sokol Roudnice "B", TJ Sokol Lhota p.L., TJ Slavoj Syrovátka, TJ Jiskra Lampertice (okres Trutnov). Početná divácká kulisa sledovala kvalitní utkání. Nakonec se radovali z vítězství domácí, ale zápasy byly vyrovnané. Byla oceněna všechna mužstva, tak i nejlepší hráči jednotlivých týmů.

 

Konečné pořadí:

1. Sokol Roudnice "B" ( nejlepší hráč Koutník Lukáš)

2. Jiskra Lampertice ( nejlepší hráč Šimočko Lukáš)

3. Slavoj Syrovátka ( nejlepší hráč Kuric Jiří)

4. Sokol Lhota p.L. ( nejlepší hráč Čihák Petr)

 

Poté následovala od 20. hodin  Pouťová  zábava, kde hrál k tanci a poslechu p. Karel Waldhauser.

 

V neděli 14.7. od 13. hodin postupně sehrála  miniturnaj roudnická mládežnická mužstva všech kategorii ( minielévové, elévové, ml. žáci a st. žáci). K vidění byli krásné fotbalové momenty se spoustou branek, které sledovali a potleskem oceňovali všichni přítomní.

Vyvrcholením bylo od 16. hodin utkání roudnických mužstev Svobodných proti Ženatým. Letos měli dost výrazně navch Ženatí, ale mnohem důležitější byla dobrá nálada na hřišti i v početném publiku.

Ženatí - Svobodní 10:2 (4:1)

Nun Martin 5x    Koutník Denis

Bednář Vl. 3x    Chvojka František ml.

Bednář Zd.

Vlnas Josef

  • Velkou akcí, která nás čeká na podzim bude výstavba minihřiště v místě asfaltového kurtu. Podrobně v informacích OU.

 

                                                                                          Za TJ SOKOL Roudnice Tomáš Rejl

 

 

Zpět