RMSK Nový Bydžov "B" : TJ Sokol Roudnice 5:2 (2:0)

10.05.2009 09:17

Sestava RMSK Nový Bydžov "B": Gall - Podolník, Tauchman, Šoufek (53.Prokopec), Komárek - Kolínek, Skalický (50.Linhart), Krois, Novák - Janouch (64.Karanský), Valenta

Sestava TJ Sokol Roudnice: Tichý - Koudelka, Melaga, Páral, Mikan - Vlnas (58.J.Špaček), Klapka, Vlasák, Krejcar - Pajgrt, Krejčík

Branky: 35.,37. a 58.Janouch, 47.Novák, 66.Podolník - 46.Krejcar, 74.Krejčík

Zápas začal s mírným několikaminutovým zpožděním, čekalo se na případný příjezd delegáta zápasu. Již ve 2.m. hosté špatně odkopli a Valentova dělovka z voleje prosvištěla vedle levé tyče Tichého branky. Ve 4.m. Šoufek podskočil míč a Krejčík se řítil sám na Galla, který ho bravurně vychytal a míč uklidil do bezpečí Tauchman. V 17.m. směřoval Janouchův centr na nabíhajícího Nováka, ale jeho hlavička skončila rohem, po němž Podolník mířil opět hlavou do Tichého. V 27.m. protrhl fotbalové usínání Kolínek, který výborně nastartoval Janoucha, jehož dělovku vyrazil Tichý na roh. V 35.m. se domácí dočkali, kolmice Skalického našla rozběhnutého Janoucha, který obešel i Tichého a do prázdné branky zavěsil (1:0). V 37.m. vyslal do běžeckého souboje Krois opět Janoucha, který přesprintoval Melagu a obloučkem přehodil gólmana Roudnice (2:0).
Druhá půle zahájila "divoce", už v 46.m. Gall kryl u tyče pokus Krejcara, v téže minutě při odkopu Komárek doslova sestřelil spoluhráče Šoufka a Krejcar napálil míč do sítě (2:1). Otřesený Jakub Šoufek musel mimo hrací plochu a nakonec odejel na vyšetření do hradecké nemocnice. Domácí ale kontrovali vzápětí, Krois našel doleva Nováka, ten učinil výbornou kličku na obránce a velmi hezky obstřelil Tichého (3:1).V 58.m. Gall dlouhým výkopem našel rozběhnutou dvojici útočníků domácích a Janouch nakonec nečekaně přehlavičkoval vybíhajícího gólmana Roudnice (4:1). V 66.m. domácí dovršili svá aktiva, aut Valenty byl odehrán na vápno a dělovka Podolníka se zastavila až v síti hostů (5:1). V 74.m. po chybě Linharta fauloval Kolínek Krejčíka a ten potvrdil, že na trestné kopy je mistr nad mistry (5:2). V 75.m. prostrčil Valenta Karanskému, který šel sám na Tichého, ale ten mu pokus nohou vyrazil. Do konce zápasu byli aktivnější hosté, ale "údržbu" domácího celku nedokázali přes několik velmi dobrých možností potrestat zejména díky výbornému Gallovi.

Aleš Javůrek, trenér TJ Sokol Roudnice: 
 

Vladimír Blažej a Pavel Vohralík, trenéři RMSK Nový Bydžov "B": "Hráli jsme s jedním z nejfotbalovějších celků soutěže, Roudnice, která je výborně vedena trenérem Alešem Javůrkem, nedá žádný míč zadarmo do ztráty a hraje velmi pohledný kombinační fotbal. Jak pravil předseda klubu Petr Kebort, pokud by někdo přišel na poslední půlhodinu zápasu, zřejmě by domácí viděl v hráčích v tmavých dresech. Utkání se tak stalo lekcí z efektivity a produktivity, kterou obstaral zejména Janouch a jeho dvorní nahrávači. Stínem zápasu se stalo naprosto nešťastné zranění Šoufka, které doufejme skončí bez následků. Za velmi cenné rady v otázkách logistiky střídání v ofenzívní fázi dnes děkujeme vedoucímu týmu Pavlu Obermajerovi, jeho předpovědi vyšly na více jak sto procent. A pozitiva - výborný Gall a velmi slušné výkony Tauchmana, Nováka a kanonýra Janoucha, sportovní duch zápasu a velmi dobré výkony rozhodčích."
 

Zpět