Roudnice : Trutnov "B" 6:0 (2:0)

08.11.2008 16:16

Sestava: Menšl - Jarkovský Z., Koudelka M., Mikan, Mrštík D. - Vlnas (78. Mrštík L.), Krejčík, Lerch, Krejsa (65. Vlasák) - Pajgrt (36. Žák), Bednář

Branky: 10., 57. a 81. Bednář, 26. Mrštík D., 64. Krejčík, 83. Vlasák 

Popis: V posledním podzimním zápase se musel trenér Koudleka obejít bez několika hráčů užšího kádru Áčka (Páral, Palina, Koblížek), ale dnes to na hřišti příliš znát nebylo. Absentujícího Párala ve středu zálohy zastoupil skvěle Lerch.

    Úvod utkání byl v řežii domácího celku a už v 10. minutě se brankově z poza šetnáctky prosadil střelou přesně k tyči Láďa Bednář - 1:0. Poté několikrát zahrozili i hosté, kteří se snažili o aktivní kombinační hru, která v některých momentech dělala domácí defenzivě problémy. Jejich šance ale často končily před vápnem a tak brankář Menšl příliš práce neměl. Ve 26. minutě se k miči dostal domácí David Mrštík a jeho křižná střela ze 30 metrů zapadla za záda hostujícího brankáře, který se muset trochu červenat - 2:0. Druhá branka domácí uklidnila až příliš a hosté začali být nebezpečnější. Ve 36. minutě se jim podařilo vytvořit po rychlé kombinaci brejkovou situaci, kterou musel za domácí zadáky hasit až Menšl, jenže jeho zákrok rukou byl za hranicí pokutového uzemí a tak následovala červená karta. Trenér Koudelka stáhl ze hřiště Pajgrta a do hry šel druhý brankář Žák, pro kterého to byla letošní premiera v drezu prvního týmu. Ale hned v zápětí ukázal, že Roudnice má vyrovnanou brankářkou dvojici, když několika zákroky domácí tým podržel. 

    Do druhého poločasu vstoupili aktivně hosté ve snaze obrátit vývoj utkání, ale jejich šance končili mimo branku domácích, nebo ji zlikvidoval Žák. V 55. minutě se hosté sice prosadili, ale bylo to po signalizovaném ofsajdu. V 57. minutě ukázal hostujícím zadákům záda velmi aktivní Bednář a tváří v tvář brankáři ukázal svůj gólový potenciál - 3:0. Hosty tato branka srazila na kolena a ač se i nadále snažili tak branky dávali pouze domácí, kteří podnikali smrtící brejky do jejich otevřené obrany. V 64. minutě pronikl po křídle Bednář a ve vápně našel nabíhající Krejčíka, který sice nezakončil příliš razantně ani přesně, ale jeho střela hostujícímu brankáři vypadla z rukou do brány - 4:0. Hosté pak neproměnili asi svou největší šanci, když jeden z jejich hráčů trefil pře prázdnou brankou stojícího Mrštíka D. do hlavy. V 81. minutě předvedli domácí další rychlý brejk a Bednář završil dnešní hatrick - 5:0. O dvě minuty na to zatáhl po pravé straně míč střídající Lukáš Mrštík a poslal míč na nabíhajícího Vlasáka, který pohodlně skóroval - 6:0.

    Domácí dnes předvedli výborný výkon, když i přes vyloučení dokázali soupeře přehrát a závěr utkání dohrávali velice uvolněně. Hosté se prezentovali aktivní hrou v ofenzivě, ale jejich slabinou dnes byla defenzivní činnost včetně výkonu brankáře. V domácím celku si pochvalu zaslouží všichni, i když lze vyzdvihnout výkony Bednáře, Krejčíka a Lercha.

Zpět