Roudnický zpravodaj - články TJ Sokol

20.04.2012 09:12

„A“ mužstvo dospělí

Před začátkem sezóny přišli 2 nový zkušení hráči: Lukáš Slezák a Martin Tomek. Usilovali jsme i o další hráče, ale nepodařilo se domluvit se s mateřskými kluby. Zimní příprava probíhala vcelku dobře ( trénink 3x týdně). Máme dost úzký kádr  (13 hráčů+ brankaři). V přípravě jsme opět stříleli branky jak na běžícím páse, ale přišel první mistrák a vyšli jsme na prázdno. V kádru jsou jenom 2 klasičtí obránci, proto se snažíme produkovat ofenzivní fotbal. Brankových příležitostí si vytváříme dost, ale s proměňováním jsme někdy na štíru. Doufejme, že v příštích zápasech se to zlepší. Je třeba říci, že tabulka 1A. třídy je abnormálně vyrovnaná a klidně může poslední porazit prvního. Naším cílem je hrát fotbal a ne jenom nakopávat míče dopředu. Ne vždy se nám vše podaří, ale v každém zápase uděláme všechno pro naše vítězství.

Vladislav Koudelka ml., trenér „A“ mužstva

Zápasy příprava: Roudnice-Lázně Bělohrad 4:3, Roudnice-Libčany 5:0, Roudnice-Kunčice 7:2, Roudnice-Nový Bydžov A 3:6, Roudnice-Nový Bydžov dor. 3:3, Roudnice-Třebeš 4:7, Roudnice-Polička 1:3, Roudnice-Clumec n.C. 2:0

Mistrovské zápasy: Roudnice-Červený Kostelec 0:1, Předměřice n.L.-Roudnice 1:2 (Bednář, Hůlka), Roudnice-Doudleby n.L. 1:1 (Bednář), Roudnice-Kostelec n.O. 3:0 (3x Hůlka)                                

 „B“ mužstvo dospělí

Roudnické béčko pokračuje v povedené sezóně a stále drží první příčku. Bohužel ve finální fázi přípravy jsme přišli minimálně na celou jarní část soutěže o nejlepšího střelce Davida Klapku, který si přetrhl přední křížový vaz a čeká ho v budoucnu operace. Věříme, že jeho rekonvalescence proběhne dobře a David se během příští sezóny k týmu připojí v podobné střelecké formě jakou měl na podzim. Tým naopak doplnil zkušený Lukáš Pithart, který by se měl poprat o základní sestavu. Vzhledem k jeho univerzálnosti by s tím postupně neměl mít problém. Co se týče tréninkové aktivity jsem v úvodu jara docela spokojen, jelikož ti, kteří mohou tréninky absolvovat se o to snaží a postupem času je zvýšená tréninková aktivita znát i v zápasech. Tým má za sebou 3 mistrovská utkání v jarní části soutěže z nichž si připsal 7 bodů. Důležitá a spravedlivá byla remíza v úvodním derby v Syrovátce. Následující dvě výhry patřily k těm povinným nikoli však jednoduchým. Před týmem stojí další soupeři ať už z řad adeptů na postup či těch ze středu tabulky. Každý zápas bude pro náš tým nesmírně těžký. Děkujeme všem našim fanouškům za jejich podporu v domácích i venkovních zápasech, stejně jako vedení Sokola za podmínky k trénování. Velký dík patří realizačnímu týmu a hráčům A týmu za dosavadní spolupráci v trénincích. Věřím, že ji dál budeme rozvíjet stejně jako spolupráci při zapojování hráčů A týmu do našich zápasů a opačně. To je totiž cesta k rozvoji hráčů obou týmů.

                                                                                                    Pavel Švadlenka, trenér „B” mužstva

Mladší žáci

Mladší žáci obsadili po podzimní části slušné 2. místo a v jarních bojích budou hrát ve skupině o celkové 1.-12.místo. Výsledky žáků v podzimní části: Prasek 7:1, Cerekvice 6:1, Červeněves 14:0, Ohnišťany 9:0, Kunčice 6:0, Skřivany 1:3, Kratonohy 9:0, Lovčice 23:0, Kosičky 11:1, Kobylice 4:2. Máme tedy 9 výher a 1 prohru 27 bodů skóre 90:8. Střelci našich 90 branek: vlastní 1, Kulich 1, Kopřiva 1, Kotek 2, Tomáš 3, Pilous 3, Pospíšil 3, Mičiak 7, Vodička 9, Šlechta 14, Halberštát 18, Vítek 28. Nejlepší docházka Mičiak Jakub, nejlepší hráč podzimu Pilous Štěpán. Přípravu na jarní část jsme si zpestřili zimní ligou ve stěžerské nafukovací hale. I tady se žákům vedlo slušně, v základní skupině se našel pouze jeden tým, kterému jsme podlehli. Ostatní utkání jsme vyhráli a ve skupině obsadili 2. místo. Výsledky ve skupině: Hořice 10:5, Třebeš dívky 10:6, Stěžery 11:6, Miletín 11:3, Třebeš 8:11 a Dohalice 8:6. V semifinále nám chyběli Vítek a Pospíšil a také díky chybám v obraně jsme podlehli Hořicím 6:12. V utkání o bronz jsme podlehli domácímu týmu Stěžer  7:8 a skončili na 4. místě. Od února jsme chodili každý čtvrtek do tělocvičny v Libčanech s téměř 100% docházkou. Na začátku dubna jsme absolvovali  s elévy  soustředění a teď už  začíná jarníčást. Ve čtvrtek 12.4.  od 17.hodin jsme odehráli přípravné utkání se staršími elévy Olympie HK. Po našem slabším výkonu hosté zaslouženě zvítězili 4:2. Máme  už odehráno jedno soutěžní utkání,ve kterém jsme zvítězili 8:0 ve Smiřicích.Více informací na stránkách sokola v sekci Ml. žáci. V jarní části chceme změnit začátky domácích utkání. Podle losu, jak to vyjde, bychom měli hrát předzápas buď před A nebo B týmem. Domnívám se, že si najde na utkání žáků cestu více fanoušků a kluci zažijí atmosféru velkého povzbuzování, které si za podzimní výkony jistě zaslouží.        

                                                                                                     Vladimír Novotný, trenér mladších žáků

Starší elévové

Naše zimní příprava na jarní část sezony proběhla vcelku uspokojivě.Vše proběhlo dle našeho plánu,většinou jsme byli v tělocvičně a dle počasí jsme začali trénovat venku na trávě.Účast byla dobrá a kluci se snažili plnit vše s plným nasazením.Též jsme absolvovali soustředění, možná že pro některé hráče to bylo dost náročné, ale svůj účel to určitě splnilo a věřím, že naši borci to časem prodají ve formě kvalitní hry. Máme za sebou už první mistrovské utkání, ve kterém jsme prohráli v Předměřicích n.L. s kvalitním soupeřem 8:3. Věřím že se hoši a dívka dají po debaklu dohromady a budou v jarní části předvádět pohledný fotbal. Tímto zveme naše příznivce na všechna mistrovská utkání.

                                                                                Josef Klapka, trenér starších elévů

Mladší elévové

Při dlouhé zimní pauze jsme se snažili alespoň jednou týdně trénovat v tělocvičně. Od půlky března jsem začali trénovat venku  v domácích podmínkách.Tréninková docházka kluků je velice dobrá. 5. až 7. dubna jsem se zúčastnili společného soustředění v Rokytnici v O.h.. Pro většinu kluků to bylo první soustředění a myslím, že pro některé to byl i nezapomenutelný zážitek - viz. fotodokumentace a video na internetových stránkách sokolu Roudnice. Hned za týden 14.5. jsme zahájili jarní část sezóny na turnaji ve Stěžerách,  kde jsme 2 zápasy vyhráli a jeden prohráli. Kluci předvedli, že v zimní pauze nezaháleli a s radostí mohu konstatovat, že nám zde vyrůstá několik fotbalových talentů. Za zmínku stojí především „levonohý štírek“ Dominik Šolc, který hned při prvním mistrovském turnaji dokázal vstřelit 5 branek a zamotat tak hlavu obraně soupeře.

                                                                                            David Klapka, trenér mladších elévů

Čerstvé informace o všech mužstvech i dění v klubu na www.sokol-roudnice.webnode.cz

Další činnost TJ SOKOL

Přehled akcí, které jsme uskutečnili od minulého vydání roudnického zpravodaje a které plánujeme v nejbližší době:

  • V pátek 2. března se uskutečnil tradiční Sportovní ples. K tanci a poslechu hrála skupina Evergreen. Kulturní vložku obstarali naše fotbalové faninky.
  • V sobotu 17. března proběhla v Hospodě U Formana Valná hromada našeho klubu. Sešli jsme se, abychom zhodnotili naši činnost v minulém roce a naplánovali jak pracovat v tomto roce ještě lépe.
  • Jako každý rok na jaře, tak i letos byl 31.března Sběr starého železa. Děkujeme všem, kteří nám staré železo připravili.
  • Další tradiční akcí, kterou bude naše TJ pořádat, je Pálení čarodějnic. V pondělí 30. dubna budou v areálu V Lesejčku pro děti připraveny soutěže, budou se vybírat nejkrásnění čarodějnice, pak si opečeme párky na táboráku a nakonec si zatančíme na čarodějnické zábavě.
  • Budeme spolupořadateli Roudnické dětské olympiády, která se uskuteční v červnu.
  • Jako každoročně, ani letos nebude chybět Pouťový turnaj. Proběhne v sobotu 7. července. Následovat bude Pouťová zábava a druhý den utkání svobodní proti ženatým. Chtěli bychom pokračovat i v tradici Pouťového miniturnaje mládeže.

.                                                                                        Za TJ SOKOL Roudnice Tomáš Rejl

Zpět