TJ Sokol Roudnice : SK Bystřian Kunčice 1:2 (0:1)

04.05.2009 16:45

Sestava TJ Sokol Roudnice: Žák - Kučera (71. Koblížek Jakub), Melaga, Mikan, Klapka - Vlnas, Páral, Vlasák, Krejcar - Krejčík, Pajgrt (62. Koudelka M.)

Sestava SK Bystřian Kunčice: Vítek Ondřej - Hornych (92. Machač), Turek, Podzimek, Vítek Petr - Šulc M., Novák, Majer (67. Hruška), Samek - Doležal, Bitnar
 

Branky: Krejčík - Vítek P., Majer

ŽK: 1:2

ČK: 0:0

 

Na hřiště domácího Sokola Roudnice přijel ambiciózní soupeř ze sousedních Kunčic. Po opatrném začátku, kdy se hra  přelévala z jedné strany na druhou se začali postupně prosazovat hosté z Kunčic.
11 minuta: přímý kop hostujícího Doležala vyráží brankář Žák před sebe a obrana uklízí míč do bezpečí
13 minuta: tentýž hráč hostí si připravuje na hranici velkého vápna míč znovu k přímému kopu a v cestě mu tentokrát stojí jen spojnice břevna a pravé tyče brankáře Žáka.
20 minuta: ke slovu se dostali i domácí útočníci, kdy po  povedené střele domácího Vlasáka končí míč rovněž na břevně, odkud se míč odráží a trefuje brankaře hostí do hlavy a odtud do pole. Zmatku v obraně hostí však nedokázal využít Pajgrt a jeho nevýrazná střela končí v náručí brankáře Vítka.
45 minuta:  Po rohu hostí se míč dostává do skrumáže hráčů, ani jeden z bránících domácích míč nedokáže odehrát do bezpečí a tak se k odraženému míči dostává hostující kapitán Vítek a gólem do šatny otevírá skóre zápasu - 0:1.
P o změně stran se hrál opět svižný fotbal s šancemi na obou stránách, bohužel domácí opět tahali za kratší konec provazu.
57 minuta: domácí obrana opět nedůrazně odvracela míč po přímém kopu, k tomu se dostal hostující Majer a rázem to bylo už 0:2. Byla to veliká škoda, protože se domácí začali nadechovat k ofenzívě a gól v brance hostí vysel doslova ve vzduchu.
62 minuta: série šancí domácích hráčů, žádná ze střel se bohužel neujala. Nejprve hosté zablokovali střelu Klapky, aby poté neskončila v síti ani následná střela Vlnase, kterou hostující obrana vyhlavičkovala z prázdné branky.
72 minuta:  domácí se konečně dočkali kýžené branky. Po perfektní zpětné přihrávce střídajícího Koudelky se opřel do míče Krejčík a vymetl pavučiny v šibenici hostujícího brankáře Vítka - 1:2.
Domácí se i přes zvýšené úsilí v závěru utkání kýžené vyrovnávací branky nedočkali a tak utkání skončil v poměru 1:2.
Početná návštěva viděla vyrovnané a bojovné derby, ve kterém se nakonec radovali šťastnější hosté z nedalekých Kunčic. Domácí může mrzet několik neproměněných gólových šancí, ale především fakt, že obě branky hostům připravili sami svým nedůrazem ve vlastním vápně.

Aleš Javůrek - trenér TJ Sokol Roudnice: "Myslím, že dnes jsme byli svědky nedprůměrného utkání I.A třídy, protože oba celky chtěli hrát fotbal. I přes prohru jsme odehráli nejlepší zápas v jarní části a výkon hráčů byl diametrálně odlišný od minulého utkání v Bělohradě. Musím svůj tým pochválit za bojovnost a vůli chtít to utkání zvrátit. Bohužel jsme soupeři obě branky darovali po nedůrazu před vlastní brankou. Myslím si, že by utkání asi více slušela remíza. Hřáči si dnes potvrdili, že se dá hrát s každým a i když to výsledkově nedopadlo, tak herně a s přístupem jsem spokojen."

Foto: https://zasadilzdenek.rajce.net/1.A_trida_Roudnice_1_2_Kuncice

Zpět