TJ Sokol Roudnice : TJ Dobruška 0:2 (0:0)

04.04.2009 21:17

Sestava Roudnice: Žák - Špaček (82. Kučera), Mikan, Krejčík, Klapka D. - Vlanas, Vlasák, Koblížek Jan, Joblížek Jakub (88. Mrštík D.) - Krejcar - Koudelka M. (72. Jarkovský Z.)

Většina první půle se odehrála ve středu pole, kde došlo i na několik poměrně ostrých střetů. Rozhodčí ale od uvodních minut nastolil benevolentnější postoj k hodnocení ostrých zákroků, a tak se hra postupně přiostřila. První náznak šance předvedli hosté, kteří v 10. minutě ukázali svou sílu v rychlém přechodu do útoku, ale po bleskové akci zakočili mimo tyče domácího brankáře Žáka. Na další šance si ale muselo početné publikum počkat až na konec první půle, kdy nejdřívě hostujicí útočník netrefil ideálně hlavou přesný centr za obranu a poté po standardní situaci zahrozili i domácí hráči, ale také bez gólového efektu. Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil, ale v 60. minutě hostům vyšla dokonale jejich zbraň v podobě rychlého brejku a po individuální chybě v obranné činnosti domácích se před Žákem ocitl sám jeden z hostujících hráčů a přesně zakončil - 0:1. Domácí hráči se poté snažili o vyrovnání, ale šance Vlnase, po zaváhání dobrušského stopera, tak ani další příležitosti gólem neskončili. Naopak v 80. minutě hosté opět udeřili rychlým brejkem, který měl původ z našeho rohového kopu a zvýšili na konečných 0:2. Poslední minuty utkání si hosté zkušeně pohlídali a mohli se tak radovat z prvních jarních bodů.

Hodnocení trenéra Aleše Javůrka: "No co říci k zápasu. Já musím sportovně přiznat, že Dobruška vyhrála zaslouženě, protože byla důraznější a ač jsem své hráče nabádal k tomu abychom si nenechali vnutil styl hry, ba naopak jim vnutili náš styl hry, což se nám nepovedlo. Dobruška produkuje důrazný fotbal, na který mají vhodné typy hráčů, nakopávají dlouhé míče do šestnáctky téměř z každé standardní situace, i z půlky hřiště, čímž nás dnes dostávali pod tlak. Nicméně ač branka v první půli nepadla, tak měl soupeř náznaky několika šancí a na šance bych první poločas viděl asi na 1:3. Ve druhé půli bylo vidět, že máme i fyzicky navrch, drželi jsme víc míč na svých kopačkách, ale defakto to bylo po vápno, bez jakéhokoli efektu či nápadu. Oni nás pak potrestali z dvou rychlých brejků, kde při první gólu byly individuální chyby. I druhá branka byla po individuální chybě, ale to už byla hra vabank, jestli vyrovnáme či nevyrovnáme. My se z tohoto utkání musíme poučit a do Miličevse jet s tím, že to bude lepší. Pak doma přivítáme Libáň. Ale musím ještě jednou sportovně uznat, že si Dobruška zasloužila vyhrát."

Fotky: https://www.khfotbal.cz/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=258&gid=63

          https://zasadilzdenek.rajce.net/Roudnice_0_2_Dobruska

Zpět