Tříbodová domácí premiéra

22.08.2013 21:36

Ve druhém kole probíhající sezóny jsme na svém hřišti přivítali béčko Lovčič. Cíl byl jasný, vyhrát a odčinit tak nepovedený start v Bydžově. Do samotného utkání jsme šli s cílem pohlídat si začátek a hlavně neinkasovat, jak se nám "dařilo" v každém dosavadním zápase. Tento cíl jsme splnili a navíc jsme po faulu na Míru Koudelku šli do vedení z penalty, kterou bezpečně proměnil kapitán Lukáš Pithart - 1:0. Tato branka z šestnácté minuty odstartovala našich parádních 25 minut. V těch jsme soupeře rozebrali a po pohledných kombinacích jsme se dostávali do koncovky. V té se nám bohužel příliš nedařilo, zejména Honza Melichar neměl nazuté "střelky" a v koncovce jej provázela smůla. 

Tu rozhodně neměl Míra Koudelka, který stál ve třicáté minutě na konci krásné kombinace a bezpečně uklidil kulatý nesmysl k levé tyčce branky soupeře - 2:0. V minutě čtyřicáté byl ve svém typickém úniku faulován Honza Melichar a dostali jsme druhou možnost pokutového kopu. Tentokrát se k exekuci postavil Vojta Špaček a nezaváhal - 3:0. Bohužel jsme po této brance na chvíli ztratili koncentraci a po hloupém faulu soupeř také z penalty snížil na poločasových 3:1.

Do druhého poločasu jsme ale opět vstoupili koncentrovaně a na hřišti to bylo znát. Bohužel jsme ale neproměnili dvě tutovky a místo branky na 4:1 nás soupeř potrestal. Prohráli jsme na půlce dva souboje a po centru se prosadil nehlídaný útočník Lovčic a bylo na drama zaděláno - 3:2. Na nás tato branka měla dvojí efekt. Jednak nás srazila psychicky a hlavně nám po 65 minutách totálně "došlo". Navíc po prostřídání a nucených odstoupení dvojice Melichar - Koudelka jsme soupeře neohrozili ani z brejků.

Soupeř nás přikoval před naše vápno a jen díky velké porci štěstí jsme uhájili tři body. Celkově ale musíme utkání hodnotit pozitivně. Bylo to po prvních šedesát minut koukatelné a efektivní. Škoda nepřesné koncovky,  mohli jsme si zápas udělat jednoduší. Poprvé se nám v zápase stalo, že byl soupeř fyzicky lépe připraven než my, tady máme také na čem pracovat. Ale historie se ptá jen na konečný výsledek a ten nás všechny povzbudil do nadcházejících tréninků a zápasů.

Fakta:

TJ Sokol Roudnice "B" - Lovčice "B" 3:2 (3:1)

Branky: 16. Pithart (pen.), 30. Koudelka, 40. V. Špaček (pen.).

Sestava: Jarkovský - Svatoň, Kučera, J.Špaček, Koutník - Bárta, Pithart (75 Klapka), V. Špaček, Novotný (60.Mrštík) - Melichar (70.Gráf),  Koudelka (81.Mencák). 

 

Zpět