zimní příprava: Jiskra Jaroměř : TJ Sokol Roudnice 5:2 (1:0)

25.03.2010 21:15

Sestava TJ Sokol Roudnice: Špaček Vojtěch (22.min. brankář zapůjčený Jiskrou Jaroměř) – Mikan, Koudelka, Matějka, Urban, Koblížek Jakub (74. Krejcar Jan), Vlnas, Hůlka, Krejcar Jakub (46. Špaček Vojtěch), Pajgrt (74. Krejcar Jan), Krejcar Jan (56. Koblížek Jan)

Branky: Jan Krejcar 2

Vzhledem ke klimatickým podmínkám bylo zrušeno naše mistrovské utkání v Červeném Kostelci a tak jsme si k přátelskému utkání pozvali soupeře z Jaroměře, a protože i terén na našem hřišti byl podmáčený, odcestovali jsme nakonec k našemu soupeři. Zápas se hrál na menší druhé ploše a na velmi podmáčeném terénu. K dispozici jsme bohužel neměli ani jednoho brankáře !!!??? a tak se do naší branky musel postavit Vojta Špaček, který však hned ve 2.min inkasoval, když mu střela soupeře proklouzla mezi prsty, protože jsme neměli k dispozici ani brankářské rukavice. Poté se hra odehrávala především ve středu pole, kde se soupeři potýkali nejen s protihráči, ale i s těžkým terénem. Náznaky brankových příležitostí neproměnilo ani jedno z mužstev a tak se do poločasu stav nezměnil. Branky začaly padat až po přestávce, bohužel především do naší sítě, když se domácí trefili v 67. a v 69.min. Nám se podařilo snížit na 3 : 1 v 75.min, kdy se trefil Jan Krejcar. Ani to však naší hru příliš neokysličilo a soupeř kontroval brankami v 81. a v 83.min. Hrozivě vypadající skóre 5 : 1 nakonec korigoval opět Jan Krejcar, když v 90.min. upravil na konečných 5 : 2.

Závěrem lze konstatovat, že vítězství domácích bylo naprosto zasloužené, neboť nás předčili bojovností, větším důrazem v osobních soubojích a střeleckou pohotovostí. Dále si neodpustím poznámku o přístupu některých našich hráčů, kteří by si měli uvědomit, že fotbal je kolektivní hra a oni jsou součástí kolektivu, ke kterému by měli mít alespoň trochu morální odpovědnosti.

Zpět