zimní příprava: TJ Sokol Roudnice : Lokomotiva HK 5:1 (1:1)

17.03.2010 21:04

Sestava TJ Sokol Roudnice: Jarkovský Milan – Špaček Jan (46. Šiška), Matějka (46. Koudelka), Mikan, Urban (46. Jarkovský Zdeněk), Koblížek Jakub (67. Kmoníček Ondřej), Vlnas (46. Vlasák), Hůlka (46. Koblížek Jan), Krejcar Jakub (8. Kmoníček Ondřej, 46. Špaček Vojtěch), Pajgrt (46.Hůlka), Krejcar Jan (46. Bednář).

Branky: Vlasák 2, Krejcar Jan, Bednář, Mikan

V generálce na jarní mistrovská utkání, jsme si k přátelskému utkání pozvali účastníka I.B třídy, mužstvo Lokomotivy Hradec Králové. Na těžkém terénu, který stěžoval kontrolu míče, se hrál od první minuty poměrně svižný fotbal, a byli to především naši hráči, kteří se lépe přizpůsobili stavu hrací plochy. Po několika slibných příležitostech se ve 14.min. prosadil Jan Krejcar a otevřel skóre zápasu – 1 : 0. Následovalo několik velmi pěkných akcí, po kterých se před hostujícím brankářem ocitli sami postupně Pajgrt, Vlnas, Hůlka a Jan Krejcar, leč jejich střely skončily mimo soupeřovu svatyni. Zákonitě přišel trest v podobě vyrovnávací branky, kdy se z ojedinělého protiútoku prosadil ve 33.min. dalekonosnou střelou hostující Ziegler – 1 : 1. Od této chvíle naši hráči nepochopitelně vypadli z role a jejich hra postrádala až do konce prvního poločasu myšlenku a odvahu k ohrožení soupeřovy branky a při jednom ze soupeřových rohů jsme měli velké štěstí, když osamocený hostující hráč nedokázal usměrnit míč z malého vápna do naší prázdné branky. Do druhého poločasu jsme nastoupili s výrazně obměněnou sestavou a soupeře jsme hned, od úvodního hvizdu rozhodčího Boušky, zatlačili před jeho šestnáctku. Ve 49.min. se na pravé straně uvolnil Jakub Koblížek a po jeho přesném centru se hlavou trefil Bednář – 2 : 1. V 56.min. se prosadil dorážkou Vlasák a upravil stav na 3 : 1 a v 77.min. se tentýž hráč prosadil po akci Hůlky a zvýšil již na 4 : 1. V 80.min. zahrával rohový kop Kmoníček, který posadil míč na hlavu Bednáře, jehož hlavičku poté dorazil do soupeřovy sítě Mikan a upravil tak na konečných 5 : 1. Korunoval tím naši jednoznačnou převahu ve druhém poločasu, kdy hráčům soupeře evidentně docházely síly a místo hry se více věnovali diskusím s rozhodčím.

Závěrem lze říci, že utkání splnilo svůj účel, šanci dostali prakticky všichni hráči širšího kádru, ale naši skutečnou připravenost prověří až  soupeři v mistrovských zápasech.

Zpět